Kdo so najbolj znani vplivneži po svetu in koliko zaslužijo?

12. avgust 2019

Kdo so najbolj znani vplivneži po svetu in koliko zaslužijo?

12. avgust 2019

Lepo je biti Kim, Selena, Christiano, Kylie, Ariana, …

Trenutno najbolj vroča, zaželena in dobičkonosna platforma je zagotovo Instagram, saj omogoča interakcijo na zelo enostaven način, z deljenjem oziroma izmenjavo fotografij. Že dolgo tudi ni več skrivnost, da mnogi s pomočjo Instagrama tudi mastno zaslužijo. Revija Forbes je objavila osvežen seznam lestvice top vplivnežev, kjer si od prvega mesto naprej sledijo svetovna zvezdniška imena: Kylie Jenner, Selena Gomez, Cristiano Ronaldo, Ariana Grande, Beyonce, Kim Kardashian West in drugi.

Čeprav so na seznamu mnogi slavni in znani, pravo malo bogastvo z lepimi fotografijami služijo tudi manj znani.

Britanska vlogerka Zoe »Zoella« Sugg, kraljica vodnikov za ličenje na Youtubu, z vsako objavo zasluži 16.000 dolarjev. Vizažistka Huda Kattan, ki ji na instagramu sledi 24,6 milijona ljudi, z objavo zasluži povprečno 33.000 dolarjev.

Najbogatejši influencerji se delijo na 12 kategorij: hišni ljubljenčki, starševstvo, moda, potovanje, fitnes, lepota, hrana, tehnologija in posel, otroci, dom in videoigrice. Med vsemi za Instagram objave največ zasluži 20-letna Kylie Jenner – milijon dolarjev za vsako objavo, s čimer je postala tudi najmlajša milijarderka na svetu. Sledi ji pevka Selena Gomez z 800.000 dolarji za objavo na instagramu. Na tretjem mestu je nogometaš Cristiano Ronaldo, sledita mu Kim Kardashian in Beyoncé Knowles.

Najmlajši na Forbesovi lestvici, v kategoriji otroci, pa je deček, ki ga starši skrivajo pod imenom Ryan Toys Review. Lani je za oceno igrač, pri čemer mu seveda pomagajo starši, zaslužil 11 milijonov dolarjev.

Kako lahko izboljšati svoj položaj med vplivneži in kakšni so triki do boljšega uspeha, bo na letošnjem SEMPL-u predavala Maddie Raedts, ustanoviteljica in glavna kreativna direktorica pri agenciji za vplivnostni marketing IMA, ki je sodelovala tudi s slovenskimi vplivneži, pri tem pa v ospredje vedno postavlja ujemanje vplivnežev z estetsko kakovostjo in kreativnostjo.

Vabljeni torej 28. in 29. novembra v Portorož, kjer bomo skupaj raziskovali področja inovacij, sprememb in transformacij. Zgodnje prijave za 21. SEMPL so na voljo za že 190 evrov.

Foto: Forbes

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close