10 podob Kendall Jenner dokazuje, da je postala ikona stila

Mlada zvezdnica je prehodila dolgo pot od dni, ko je za vsako ceno skušala uskladiti svojo stilsko podobo s starejšimi in bolj znanimi sestrami. Zdaj je sama postala tista, po kateri se zgledujejo drugi.

Z lahkoto zatrdimo, da je Kendall Jenner novi supermodel 21. stoletja ali vsaj supermanekenka v nastajanju. Modne piste so je polne, zaželena je med najbolj čislanimi oblikovalci in nosi haute couture kreacije za modne hiše Chanel, Versace, Donno Karan, Marca Jacobsa, Burberry ter ostale.

Povrhu tega tudi s svojimi lastnimi slogi, ki jih nosi ob različnih dnevnih ali večernih priložnostih, ne samo na tednih mode oziroma v plačanih oglasnih kampanjah, navdušuje modne poznavalce in je že postala referenčna ikona stila, ki jo skušajo posnemati številna mlada dekleta ter ženske po svetu.

Minuli teden v jakni Marques’ Almeida, ujemajočih se hlačah ter črnih škornjih v Parizu

Kendall, ki je še pred nekaj leti slovela kot članica klana Kardashianovih (kamer je vajena od svojega 3. leta starosti) in resničnostni seriji Keeping Up With Kardashians, je po mnenju urednikov pri Harper’s Bazaarju ter InStyleu ponovno vrnila ‘fashion statement’ na ulice velemest, ko gre na primer za enobarvni videz od nog do glave, usklajen s premišljeno izbranimi modnimi dodatki, kajpada.

Junija v črnem puliju, kolesarskih hlačkah ter belih kavbojskih škornjih znamke R13 v Milanu

New York, prejšnji mesec: mini obleka Ralph Lauren Collection, očala iz lastne linije Kendall+Kylie

Ko da nase balonasto krilo in zraven obleče pulover v enaki barvi ter ju nosi na promenadi Cannesa, ta modna kombinacija nenadoma ni več videti zastarelo, kot iz 80. let 20. stoletja ali rezervirana samo za zrele dame, ampak sveže in privlačno, primerna tudi za tiste pod 30.

V vintage puliju Jean Paul Gaultier, spranem črnem jeansu, Givenchy škornjih in s Prada najlonsko torbo

V srebrnem puliju z bleščicami Nicolas Jebran in klasičnih sandalih z visoko peto

Še več, nenadoma se vam bo zazdelo, da česa tako šik še niste videle in skoraj bi lahko zatrdile, da si je Kendall izmislila ta modni trend. Na fotografijah si lahko ogledate, kako se je samo v zadnjem letu razvil modni stil mlade zvezdnice, ki postaja nesporna modna ikona.

Kendall rada razkriva svoje mlade in napete atribute

Midi obleka Longchamp, črni škornji na vezalke in mikro sončna očala za potep po New Yorku

Meseca maja na večeru Business of Fashion v monokromni podobi, ki jo ‘razbije’ oranžna obutev

Da, tako mlada, tako zelo visoka, tako pravilnih potez in gladke ter napete kože, z obnašanjem, ki razodeva ‘prav malo me briga, kako me obožujete, zavedam se, da sem čudovita’ filozofijo, ki je že sicer lastna lepim dekletom, pri Kendall pa je le še potencirana, saj je za povrh finančno preskrbljena. Tako se vse druge, ki se znajdejo v njeni bližini, nenadoma počutijo majhne, grde, (pre)stare in še kaj.

Obleka Alexa Chung, krznena štola, mary-jane čevlji in Prada mini torba za februarsko noč v newyorškem klubu

Novembra lani v plašču Balenciaga, boyfriend kavbojkah in supergah Adidas Yeezy ter z retro očali

Ali bo 22-letna Kendall Jenner šla po stopinjah še veliko bolj slavne Victorie Beckham, od katere je, zanimivo, točno dvakrat mlajša? Tudi Vics je potrebovala vrsto let, da se je prebila na sam prestol najboljše stiliranih žensk na svetu in nekaj na Kendall, morda njena drža, resnobnost, nonšalanca ali redko v objektiv uprt pogled nas spominjajo na brezhibno Victorio. Kaj pravite ve?

 

D. S.

Foto: InStyle, Haper’s Bazaar, Pinterest, BoF

 

New Report

Close