Kje dobro jesti v Zagrebu?

13. marec 2022

Kje dobro jesti v Zagrebu?

13. marec 2022
Foto: MM Kantina

Predstavljamo nekaj restavracij in bistrojev, ki vas bodo navdušili, tako estetsko kot po okusu!

Če ste se odločili za izlet v Zagreb, manjka pa vam le še navdih za slastno kosilo, vas rešujemo s seznamom novih okusnih restavracij, ki navdušujejo. Ulice hrvaške prestolnic krasijo številne estetsko in gastronomsko dovršene restavracije, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih.

Food Garden

Food garden je nova veganska restavracija, ki se nahaja v samem srcu mesta. Na naslovu Zrinjevac 16 navdušuje s pisanimi skledami, polnimi zelenjave. A vsekakor ne ponujajo le solat, imajo tudi veganske verzije burgerjev, falaflov in celo sušija, na koncu pa se lahko posladkate tudi z veganskimi sladicami.

Sol

V centru Zagreba se nahaja restavracija Sol kuharskega mojstra Mateja Jankovića. Specialiteta restavracije Sol je Hrvaška verzija tapasov, poznane španske jedi. Restavracija streže avtohtone hrvaške sestavine in jedi, ki bo navdušila vsakega, ki si želi preizkusiti hrvaške kulture na krožniku. Poleg jedi pa razvaja tudi z široko izbiro vin.

Kantina MM

Eden izmed največjih uvoznikov poznane prehranske znamke Selekcija MM je svoje poslovanje razširila na restavracijo. Kantina MM, ki se nahaja na Ilici 424, ponuja moderno različico “fine dining” izkušnje na principu odprte kuhinje, kar pomeni, da cel procesa priprave hrane lahko vidite. Primerna je predvsem za večerjo, saj s svojim zatemnjenim ambientom ponuja intimo, v kateri se boste sprostili in ob kozarcu vina želeli uživati čim dlje.

Gyotaku sushi bar

Če ste ljubitelji sušija in si ga želite poizkusiti tudi med obiskom Zagreba, je Gyotaku Sushi Bar restavracija za vas! S svojo prezentacijo barvitih sušijev v vseh morskih okusih, ki si jih lahko zamislite, vas bo Gyotaku zagotovo navdušil. Poleg sušijev ponujajo tudi “poke” sklede in različne japonske sladice. Naslovov pa imajo kar 14, zato se lahko glede na vaše potepanje odločite sami, katerega boste obiskali.

Sopal

Restavracija, ki se prav tako nahaja v samem centru mesta, na naslovu Teslina 12, se hvali s konceptom “fun dining”. Ker lastnik restavracije ne želi neprestano kuhati iste hrane, se jedilnik spremeni vsakih nekaj tednov, najpopularnejše jedi pa so stalnica.

Nudijo hrano, ki je minimalno predelana in ponuja čim bolj kvalitetne okuse. Med jedmi najdemo tatarski biftek, parfait iz piščančjih jeter, burato in celo piščančja krila. Če ste ljubitelji mesa in kvalitetne okusne hrane, je to lokacija za vas.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close