M. V. / 26. december 2022

Kje sredi zime in praznikov kupiti poletne obleke?

Obisk Bahamov, Balija ali Mavricija v zimskem času se zdi odlična ideja, a ob pripravah se srečamo s tem izzivom.

Mnogi si zimski čas olajšajo tako, da se odpravijo na dopust v vročo deželo. A kljub temu, da je to za mnoge zavidljiv luksuz, se ob pripravah na dopust lahko srečamo z eno težavo: kje sredi zime in praznikov kupiti poletne obleke?

Na fizične trgovine lahko kar pozabimo, saj so police, na katerih so običajno kopalke, sedaj zapolnjene z nogavicami in pletenimi puloverji. Celo Calzedonia vse svoje kopalke zamenja z pižamami in oblekami!

Tako pa nam ostane le še internet, ki pa je poln znamk hitre mode.

Če si želite poletnih oblek, ki istočasno niso produkt hitre mode, smo za vas izbrali nekaj znamk, ki pokrijejo obe področji.

Foto: IMAXtree

Asos

Asos je morda že mnogim poznan, a ne škodi osvežiti spomina. Asos je angleška spletna stran, ki ponuja modo številnih znamk po svetu. Od Nike, Adidas, Topshop do Calvin Klein, v vsakem dnevu v letu se najdejo obleke, ki jih potrebujemo. Trudijo pa se tudi zmanjšati onesnaževanje, zato so zagotovo boljša izbira od mnogih.

Foto: Asos
Foto: Asos
Foto: Asos

Princess Polly

Mnogim še nepoznana znamka, ki si zagotovo zasluži vašo pozornost, je Princess Polly. Ponujajo številne modne kose, ki so primerni za toplejše temperature. Poleg pogostih razprodaj ponujajo tudi brezplačno poštnino ob naročilu nad 50 evrov – kar ob vseh privlačnih kosih zagotovo ne bo težko. In tudi ta znamka se trudi zmanjšati svoj vpliv na okolje, saj zagotavljajo, da so vse njihove obleke pridelane etično, do leta 2030 pa so si zadali, da postanejo ogljično nevtralni.

Foto: Princess Polly
Foto: Princess Polly
Foto: Princess Polly

H&M

Čeprav so fizične trgovine manj založene, lahko poletne artikle najdete na H&M spletni strani. Poleg kopalk lahko najdete tudi številna barvita poletna krila in kratke majice. Najdejo pa se tudi oblačila za bolj elegantne priložnosti ali večerje. Kljub temu, da je ta švedski velikan poznan kot hitra moda, v zadnjih letih delajo korake v smeri bolj zelene prihodnosti. Znamka obljublja, da bo do leta 2030 popolnoma prešla na reciklirane ali trajnostne materiale.

Foto: H&M
Foto: H&M
Foto: H&M

Monki

Monki, sestrska znamka podjetja H&M, ki je usmerjena v barvite kose, ki nagovarjajo predvem nekoliko mlajše, vam ob naslednjem “shoppingu” ne sme uiti.  Znamka prodaja izključno ženske kose, ki pa so veliko bolj divjih in pisanih krojev kot pri H&M. Če si želite na dopustu izstopati s potiskanimi kopalkami ali živo rumeno obleko, je Monki prava izbira. In tudi Monki tako kot H&M sprejema korake k bolj zeleni prihodnosti, istočasno pa se tudi borijo za enakopravnost med spoloma.

Foto: Monki
Foto: Monki
Foto: Monki

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close