Čeprav je milijarderka, bo prejemala 200 tisoč dolarjev preživnine

30. november 2022

Čeprav je milijarderka, bo prejemala 200 tisoč dolarjev preživnine

30. november 2022
Foto: Profimedia

Nekdanja zakonca, ki sta bila poročena osem let, sta dosegla ločitveni dogovor.

Kim Kardashian in Kanye West sta se dogovorila, da bosta imela nad štirimi otroci skupno skrbništvo, a ker bodo večino časa preživeli pri Kim, ji bo moral Kanye mesečno plačevati 200 tisoč dolarjev preživnine.

Podrobnosti o ločitvenem dogovoru, ki sta ga dosegla na losangeleškem sodišču, danes navajajo številni ameriški mediji, ki med drugim pišejo, da se bosta morala nekdanja zakonca dogovoriti še, katero šolo bodo obiskovali otroci, kakšno bo versko udejstvovanje, uskladiti pa se bosta morala tudi glede morebitnih terapij.

Devetletna North, šestletni Saint, štiriletna Chicago in triletni Psalm z mamo Kim živijo v soseski Hidden Hills v Kaliforniji. Dokler vsak izmed otrok ne bo dopolnil 19 let oziroma dokončal srednje šole, se ne bo smel preseliti dlje kot sto kilometrov od tega kraja, sta se še dogovorila zvezdnika.

Foto: Profimedia

Drug drugemu ne bosta plačevala podpore

V sporazumu piše tudi, da bosta oba lahko obiskovala rojstnodnevna praznovanja ali druge posebne priložnosti svojih otrok, dogovorila pa sta se tudi, da si bosta račune za varnostnike in šolanje otrok razdelila.

Preživnina, ki jo bo moral 45-letni raper plačevati Kim, velja samo za otroke, saj sta se odločila, da drug drugemu ne bosta plačevala podpore. Še do pred nekaj tedni sta bila oba nekdanja zakonca milijarderja, le da je Kanye ta status po prekinitvi sodelovanja z Adidasom izgubil. Zdaj je vreden četrtino prejšnjega zneska, kar znaša “le” 400 milijonov dolarjev. Kim medtem ostaja milijarderka – njeno premoženje je bilo letos ocenjeno na 1,8 milijarde dolarjev.

Poročila sta leta 2014 v Italiji, ločitev pa je lani zahtevala Kim. (Foto: Profimedia)

Kar se tiče nepremičnin, je Kanye eno izmed hiš v Hidden Hillsu prepisal na Kardashian, ki bo poleg tega obdržala tudi nepremičnini v Malibuju in Riversidu. Na njo bo pisana tudi hiša v Harrisonu v Idahu.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close