Ko se moda združi s filmi: Gucci slavi filme Stanleya Kubricka

30. avgust 2022

Ko se moda združi s filmi: Gucci slavi filme Stanleya Kubricka

30. avgust 2022
Foto: Instagram

Gucci je nedavno predstavil novo kampanjo, ki slavi neverjetna filmska dela režiserja Stanleya Kubricka.

Redkokomu prepletanje mode in filmov ni všeč. Filmska in modna kultura sta med seboj tesno povezani, zato nas nekateri modni trendi spominjajo na znane filme in serije, modne kombinacije likov pa so skrbno izbrane, da jih lahko gledalci posnemajo tudi izven filma. Z roko v roki, bi lahko rekli.

Za nostalgično ozadje modne kampanje Gucci pa so tokrat izbrali najbolj znane filmske prizore.

Izžarevanje (Foto: Instagram)

Gucci je namreč predstavil najnovejšo kampanjo, ki slavi neverjetno delo ameriškega režiserja Stanleyja Kubricka tako, da modeli pozirajo v prepoznavnih prizorih iz njegovih filmov.

2001: Odiseja v vesolju (Foto: Instagram)

2001: Odiseja v vesolju, Izžarevanje in Široko zaprte oči so le nekateri izmed legendarnih filmov, katerih prizori so bili poustvarjeni v zadnji Guccijevi kampanji. Kampanja izpostavlja kolekcijo Exquisite, ki je bila predstavljena na milanskem tednu mode za sezono jesen/zima 2022 v sodelovanju z Adidasom.

Barry Lyndon (Foto: Instagram)

“Kampanja Exquisite je moja predanost filmu in enemu njegovih največjih mojstrov, Stanleyju Kubricku. Filozofskemu režiserju, ki je bolje kot drugi izžareval čarobnost tistega razpletenega vozla, skozi katerega kinematografija izžareva življenje in ga poveličuje,” je v sporočilu za javnost pojasnil kreativni direktor Guccija, Alessandro Michele.

The shining (Foto: Instagram)

Vsaka obleka iz kolekcije ponazarja zgodbo iz znanih filmskih prizorov. Kubrickovi filmi so poustvarjeni z obleko adidas x Gucci, ki je bila postavljena v prizor iz Barryja Lyndona, obleko iz filma Izžarevanje in z biseri okrašenimi videzi za Široko zaprte oči.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close