Ko stopite v 40-ta, je čas za majhno, a pomembno spremembo, ki pomlajuje

24. junij 2020

Ko stopite v 40-ta, je čas za majhno, a pomembno spremembo, ki pomlajuje

24. junij 2020

Želite to poletje spremeniti videz frizure? Če želite trendovski, lep in pomlajevalni odtenek las, so na pomoč priskočili frizerji slavnih ter razkrili, kako lahko s pametno izbiro barve zagotovite mladosten videz.

Čeprav obstaja veliko trendovskih barv, je po mnenju frizerjev vedno treba izbrati barvo, ki vam bo naredila uslugo. Če imate več kot 40 let in ne veste, kakšen odtenek je primeren za vas, vas bodo ti nasveti zelo zanimali.

»Od 40. leta naj bi bila barva las svetlejša, saj se na koži začnejo kazati prvi znaki staranja. Mehčanje obraza s svetlimi barvami oziroma prameni je najboljša izbira,« je poudaril španski stilist Eduardo Sanchez.

»Vse tehnike, ki vsebujejo konturing, zelo pomagajo pri celotnem videzu. Glede tonov, ki najbolj pomlajujejo, so medena barva, zlati odtenki in bakreni toni na rjavih laseh, saj mehčajo obraz,« dodaja Sanchez.

S prihodom v 50-ta pa frizerji priporočajo izogibanje dolgim lasem in rajši nosite kratke frizure ali do ramen, enako pa velja za šestdesetletnice, saj je to čas, ko se nekatere dame odločijo, da si nehajo barvati las ter si puščajo sive.

V tem primeru bo mladosten videz najlažje doseči s kratkimi frizurami, saj bodo videzu prinesle sodobno noto. Frizerji še dodajajo, da sivim lasem najbolj pristaja ravna frizura, ne skodrana.

Kako so si zvezdnice prilagodile frizure in barve las:

Charlize Theron, 44 let
Reese Whiterspoon, 44 let
Gwyneth Paltrow, 47 let
Jennifer Aniston, 51 let
Nicole Kidman, 52 let
Julia Roberts, 52 let
Laura Dern, 53 let
Meg Ryan, 61 let
Meryl Streep, 70 let

Foto: AP, Getty, Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close