Koga bi volili, če bi se odločali glede na oblačila politikov?

21. april 2022

Koga bi volili, če bi se odločali glede na oblačila politikov?

21. april 2022

Volitve so pred vrati, vi pa še vedno ne veste, katerega politika bi počastili s svojim glasom. Njihovim besedam ne verjamete, njihovi programi vas ne prepričajo, dejanj pa tako ali tako (še) ni. Kaj pa njihov modni okus?

Pa najprej poglejmo, kako bi morali bili politiki oblečeni. V prvi vrsti morajo biti oblačila ustrezne velikosti, primernih dolžin, nezmečkana in ne arhivske starosti. Tukaj ni veliko prostora za odražanje osebnega stila. Politiki morajo v oblačilih delovati profesionalno, avtoritativno in dokaj anonimno, zato, da se ljudje bolj kot na njihovo opravo, osredotočamo na njihove besede.

Smo pa seveda tudi takšni, ki pri političnih soočenjih pritisnemo na “mute” in se raje kot na vsebino, koncentriramo na njihova oblačila. V tem primeru je torej še kako pomembno, da so ta skrbno izbrana, v skladu z njihovo postavo, osebnostjo in stranko, ki jo predstavljajo. Pa poglejmo, komu gre najbolje in kdo bi si moral omisliti osebnega stilista.

Alenka Bratušek

Predsednica stranke SAB ima zelo lep obraz, zato ne potrebuje veliko okrasja. Njena prepoznavna oprava so elegantne tričetrtinske hlače in strukturirani suknjiči. Svoj klasičen slog posodablja z modnimi čevlji in barvami, pozimi pa velikokrat obleče pulije, ki niso dobra izbira za politični svet.

Morda bi lahko svoji opravi dodala kakšne malo večje, a še vedno diskretne uhane, in si lase namesto z veliko špango, spela v eleganten šinjon, pa bi bila videti še bolj šik.

Foto: Anže Petkovšek

Tanja Fajon

Predsednica SD je velika ljubiteljica slovenskih modnih oblikovalcev, kar pa žal ni samo po sebi recept za uspeh. Njeni outfiti delujejo nedodelano in pusto. Za televizijska soočenja in politične dogodke običajno obleče enobarvno obleko, ki jo kombinira s suknjičem. Svojo lepo postavo bi morda bolje poudarila z elegantnimi temno modrimi hlačami in belo bluzo.

Čeprav se vidi, da kupuje kvalitetna oblačila, še ni našla svojega sloga. Morda bi bila tista modna svetovalka, o kateri je razmišljala pred začetkom kampanje, vseeno dobra ideja.

Foto: Saša Despot

Robert Golob

Črna obleka in pariško modra kravata sta prepoznaven znak Roberta Goloba. Čeprav z njima ni nič narobe, sta v popolnem neskladju z njegovo frizuro. Če želi obdržati svoje dolge sive kodre, bi se moral tudi obleči bolj kreativno.

Foto: Anže Petkovšek

Janez Janša

Aktualni predsednik vlade se je v dolgih letih politike naučil oblačiti. Njegova oblačila so kakovostna in modna. Ima veliko zbirko kravat, ki jih zelo premišljeno uporablja. Me prav zanima, če ima pri izbiri njegovih oblačil prste vmes njegova Urška?

Foto: Vlada RS

Luka Mesec

Vodja Levice je zmeraj modno oblečen, njegov prepoznavni znak so debelejši suknjiči, ki so vedno malo posebni. Čeprav njegov modni slog izstopa od klasičnega stila ostalih politikov, je vsekakor primeren za stranko, ki jo vodi.

Več pozornosti pa bi moral posvetiti lasem, da ne bi bili predolgi in bi s tem delovali neurejeno. Poleg tega bi za politične dogodke lahko snel tisto svojo zlato verižico, ki nikakor ne sodi v politični svet.

Foto: Saša Despot

Aleksandra Pivec

Volančki, vzorci, pentlje, naborki – to je Alenksandra Pivec. Njene obleke so preveč pisane, okrašene in barvne, saj z njimi odvrača pozornost od tega, kar govori. Bolj kot z vsebino, se v njenem primeru ukvarjamo z embalažo.

Jo pa moram pohvaliti, da je v začetku nove kampanje svoj modni stil precej umirila. Njene obleke so zdaj veliko bolj enostavne, enobarvne in nevpadljive. Predsednica stranke Naša dežela je končno na pravi poti!

Foto: Saša Despot

Zdravko Počivalšek

Pri obleki Zdravka Počivalška izstopa njegov širok kravatni vozel. Čeprav je na prvi pogled videti, da je zavezan preveč ohlapno, gre za poseben vozel, ki ga je nosil Aristotel Onassis in naj bi predstavljal seksualni simbol. Oja, gospodarski minister že ve, kaj dela! Tak vozel se poda na srajce z razprtim ovratnikom in je primeren za ministrovo postavo in višino.

Foto: Anže Malovrh/STA

Marjan Šarec

Ob ogledu njegovih televizijskih nastopov se zdi, da ima Marjan Šarec v svoji omari samo eno obleko in tri različne kravate. Ti so zmeraj temno modri, srajce pa se na barvni paleti gibljejo od bele do svetlo modre.

Razen enoličnosti, mu sicer pri oblačenju ne morem očitati pomanjkljivosti. Srajce in kravate ima vedno brezhibno zlikane, obleka mu pristaja. Bi pa svojo zbirko vsekakor lahko malo razširil.

Foto: Anže Petkovšek

Matej Tonin

Ljubitelj temno modre je tudi Matej Tonin, ki bi si lahko, glede na svojo mladost, privoščil več raznolikosti in modnosti. Velik minus so čevlji brez vezalk, ki nikakor ne sodijo v politiko! Enako velja za bradico oz. neobritost, ki mu sicer pristaja, a žal ni zaželena v političnem svetu.

Foto: Saša Despot

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close