Kolagen UP – skrivnost lepe kože je končno razkrita

23. september 2019

Kolagen UP – skrivnost lepe kože je končno razkrita

23. september 2019

Telo svojo proizvodnjo kolagena upočasni že okoli petindvajsetega leta starosti. Zaradi nezdravega načina življenja pa se to pri številnih pogosto zgodi še prej.

Kaj imajo skupnega gubice, suha in upadla koža, celulit in druge kožne nadloge?

Odgovor na to vprašanje se glasi zmanjšana izdelava kolagena, ki je eden najbolj ključnih gradnikov človeškega telesa. Brez te posebne strukturne beljakovine bi tvoje telo razpadlo, saj deluje kot lepilo in prestavlja kar 30 % človeškega telesa. Je sestavni del kože, kosti, vezi, mišic, celo zob in prebavil …

Največkrat se ga predstavlja kot protein lepote, ki je tista nujna sestavina za sijočo kožo brez gubic, podočnjakov, celulita in prenekatere kožne nadloge. S plakatov in spletnih strani se nam smehljajo zvezdnice z gladko kožo in nas opominjajo, da mora kolagen nujno postati del naše vsakodnevne rutine.

Pa ga resnično potrebuješ?

Telo svojo proizvodnjo kolagena upočasni že okoli petindvajsetega leta starosti. Zaradi nezdravega načina življenja pa se to pri številnih pogosto zgodi še prej. Stres, premalo tekočine, premalo gibanja, premalo spanja in še česa. In posledice so hitro vidne …

Pa ne samo vidne, tudi občutimo jih kaj kmalu. Bolečine v sklepih in oslabljeno vezivno tkivo žal spremlja veliko ljudi. Z leti se proces le še upočasnjuje in lepotne napakice, ki ob tem nastanejo so proti nekaterim drugim težavam zanemarljive. V takih primerih marsikdaj v trgovini s poličk pograbimo prvi kolagenski dodatek, ki ga zagledamo, ob tem pa se ne vprašamo, kaj je v njem in ali nam sploh lahko kako pomaga. Niso pa vsi dodatki s kolagenom enaki.

Veganska rešitev za več kolagena

Najprej se je treba dveh pomembnih reči, in sicer, da veganski kolagen ne obstaja. Prav vsi proteinski praški so namreč narejeni iz živalskih ostankov. Najpogosteje gre za peptide govejega ali ribjega izvora. Drugo pomembno dejstvo pa je, da lahko telo to izredno pomembno beljakovino izdela čisto samo in živalski dodatki sploh niso potrebni.

V podjetju Malinca so za vse, ki si želijo več, razvili inovativen veganski izdelek Kolagen UP. Kolagen UP ne vsebuje živalskega kolagena, ampak čisto naravne rastlinske izvlečke in aminokisline, ki telesu pomagajo, da zopet začne čisto samo pospešeno izdelovati svoj lasten kolagen. Ja, točno tako kot v mladosti.

Učinki jemanja tega revolucionarnega izdelka so zaradi posebnih lipidov pšeničnega ekstrakta, imenovanih ceramidi, vidni že po 15 dneh. Koža postane navlažena od znotraj, kožna bariera pa zaščitena, s čimer so zaščiteni tudi fibroblasti oz. posebne celice, ki proizvajajo kolagen. Ceramidi so tudi klinično testirani in patentirani pod imenom CERAMOSIDES™.

In kaj še vsebuje vegansko prehransko dopolnilo Kolagen UP?

Da bi lahko zgradilo svoj kolagen, mora telo dobiti vse potrebne aminokisline, iz katerih je ta beljakovina sestavljena. Tudi v primeru živalskih dodatkov mora le-te najprej razgraditi na aminokisline, da bi jih lahko uporabilo. Zato so tudi Kolagenu UP dodane aminokisline, a v čisti obliki, zaradi česar jih ni potrebno razgrajevati. To so točno tiste aminokisline, iz katerih telo izdela svoj lasten kolagen, torej prolin, lizin in glicin.

Kolagen Malinca

Ker pa samo aminokisline niso dovolj in je treba v telesu spodbuditi več mehanizmov, so v izdelku še rastlinski ekstrakti, ki vsak na svoj način delujejo tako, da zagotavljajo optimalno podporo za lepoto kože, nohtov, las in celo za zdravje sklepov ter vezi. Ti izvlečki so ekstrakt šipka, ki telo oskrbi z antioksidanti in vitaminom C, brez katerega lepa koža ne obstaja, ekstrakt bambusa, v katerem se nahaja silicijev dioksid, ki igra pomembno vlogo pri skrbi za zdrave nohte, lase in kosti, in pa nepogrešljiv ter z antioksidanti nabit ekstrakt zelenega čaja, za katerega prenekatera študija potrjuje, da je za lepo in mladostno kožo izredno pomemben.

Zdravje in lepota iz narave

Za mladosten videz je vsekakor pomembno, da paziš, kaj daješ vase. Najbolje pa lahko zate poskrbijo ravno naravne sestavine. Nega in skrb za zdravje in lepoto se morata začeti od znotraj. S tem pa žal velikokrat začnemo šele, ko so posledice že tukaj. Pridno na kožo nanašamo številne kreme in serume, ob tem pa pozabimo na to, da koža ni le površina telesa, ampak velik organ, ki nas ščiti pred vplivi okolja.

Tako pomembnemu organu moramo privoščiti več kot le ustrezno zunanjo nego. Privoščiti mu moramo najboljše iz narave in Kolagen UP, ki je dosegljiv s klikom na www.malinca.si, lahko pomaga telesu, da bo lažje v polni meri izkoristilo svoj potencial in predvsem ostalo zdravo. Ker, saj veš – zunanja lepota se skriva v zdravju, ki prihaja od znotraj.

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close