Vrnitev kolesarskih hlač med modne trende: ste za ali proti?

14. februar 2019

Vrnitev kolesarskih hlač med modne trende: ste za ali proti?

14. februar 2019

Vprašanje iz naslova ni naključje, saj kratke kolesarske hlače izven trim stez ali telovadnic lahko vzbudijo samo dva občutka: ste njihov pristaš ali pa se ob tem modnem trendu namrdnete.

Že pajkice so povzročile povsem dovolj zgražanja, sploh, ko smo jih morali gledati na Kim Kardashian in podobnih damah dvomljivega, cenenega modnega slovesa in da je stvar še bolj grozna, so se v sam vrh trendov vrnile še kratke kolesarske hlače!

Iz zapisanega je jasno, v kateri tabor spada podpisana, opredelitev ‘za’ ali ‘proti’ pa je najbrž edina možnost, ko gre za nošenje ‘kolesarskih’ hlač izven kolesarskih stez, trim poti, telovadnic in podobnega. Preprosteje rečeno: ko se dotični kos oblačila vrne na street style sceno oziroma v ulično modo, med modnimi kritiki završi in tu ni srednje poti. Všeč vam je, ali pa vam ni.

V tabor zagovornikov nošenja pajkic in kolesarskih hlač po mestnih ulicah poleg Kim K. spadajo tudi nekatera ugledna modna imena, ki so očitno mnenja, da lahko oprijete športne hlače, ki jih smatrajo za neke vrste ‘bližnjega sorodnika’ najlonk, nosimo ne le pod krili, ampak celo samostojno.

Fendi za pomlad-poletje 2019

Kakorkoli, kriv je Karl Lagerfeld, ki je ‘bicklistične’ hlačke modni sceni ponovno predstavil v Chanelovi resort kolekciji za leto 2017 in s tem dejanjem prejel zelo mešane odzive. Iskreno rečeno, če bi to naredil kdo drug, ne pa modna hiša Chanel, bi ga modni kritiki raztrgali, tako pa se je še ameriški Vogue na pol priklonil novemu trendu in diplomatsko namignil, da bi ženske lahko pajkice nosile namesto ‘žab’ ali najlonk.

Gigi Hadid je dokaz, da mlado in lepo oblikovano telo prenese tudi obupen trend

Ni trajalo dolgo, že so to smernico, ki se poda samo na vitka stegna mladih deklet, začele kopirati še druge modne hiše in to pomlad bomo, tako se zdi, priča oživitvi nemara najbolj degutantnega trenda s konca 80. in začetka 90. let minulega stoletja.

Tu so, kaj moremo. Za pomlad-poletje 2019 jih je Lagerfeld tokrat skombiniral z lahkotnimi pleteninami, oblikovalec Roberto Cavalli nam predlaga celo večerno variacijo ‘biciklističnih’ hlačk, okrašenih z bleščečimi kamenčki in kot spremljevalno obutev gležnjarje, modna hiša Fendi pa je kolesarske hlače spojila s preprosto srajco in balerinkami.

Ko se začnejo stegna posedati in koža nad koleni postaja mlahava, jih ni lepo gledati

Hlačke za kolesarjenje so očitno že osvojile nekatere znane ženske (na srečo jih ima večina še mlajši EMŠO), eksperimentiranje s tem kosom oblačila pa prepuščamo vaši svobodni volji in domišljiji. Vsekakor bi jih zunaj telovadnic odsvetovali ženskam po 35. letu, ki stavijo na eleganco, pa čeprav so lahko kolesarske hlače na mladih puncah v ležernih kombinacijah videti prav šik.

D. S.

Foto: Instagram, i-D Magazine, Vogue, Popsugar

Style. Več novic

New Report

Close