Končno! Po 10 letih prihaja “reunion” Harryja Potterja!

18. november 2021

Končno! Po 10 letih prihaja “reunion” Harryja Potterja!

18. november 2021
Avtor: HBO

HBO je oznanil, da bo oboževalce Harryja Potterja razveselil na novega leta dan: 1. januarja 2022 bo namreč premiera posebne epizode Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Začetek leta 2022 bo za vse oboževalce Harryja Potterja vsekakor čaroben, saj bodo lahko uživali v posebni epizodi ponovne združitve junakov franšize o najslavnejšem čarovniku na svetu.

HBO Max bo v Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (20. obletnica Harryja Potterja: Vrnitev na Bradavičarko, op. p.) združil slavne prijatelje Harryja, Rona in Hermiono, oziroma igralce, ki so jih upodabljali: Daniela Radcliffa, Emmo Watson in Ruperta Grinta, skupaj z režiserjem Chrisom Columbusom, ki je režiral prva dva filma.

Avtor: HBO

Četverica se bo pogovarjala o ozadju snemanja in razkrivala še neznane zanimivosti, ki so se dogajale za kamerami, pri čemer se jim bodo pridružili tudi drugi zvezdniki, ki so zaigrali v osmih filmih, med njimi Helena Bonham Carter (Krasotilya L’Ohol), Robbie Coltrane (Hagrid), Ralph Fiennes (Mrlakenstein), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black), Imelda Staunton (Kalvara Temyna) in Tom Felton (Dreco Malfoy).

Oboževalci bodo “povabljeni na čarobno potovanje skozi eno najbolj priljubljenih filmskih franšiz vseh časov,” se je ob tem pohvalil HBO.

Hermiona še vedno ponosna na Harryja Potterja

Tom Felton, znan kot Dreco, je oboževalce prek Twitterja že pozval, naj si v koledar označijo, da morajo 1. januarja gledati posebno epizodo, ob tem pa delil tudi napovednik.

Svojih 61 milijonov sledilcev na Instagramu je k ogledu povabila tudi Emma Watson, oziroma Hermiona, ki je ob tej priložnosti delila še staro fotografijo z Danielom in Rupertom, ter ob tem čustveno zapisala:

“Nisem ponosna le na to, da smo bili kot igralci del franšize, ampak tudi na to, da smo kot otroci, ki smo zdaj odrasli, hodili po tej poti. Zdaj gledam svoje soigralce in sem tako ponosna na to, kdo so postali kot ljudje. Ponosna sem, da smo bili prijazni drug do drugega, da smo se podpirali in da smo ustvarili nekaj pomembnega”.

Najava posebne epizode je prišla natanko 20 let po premieri prvega filma o Harryju Potterju, Harry Potter in kamen modrosti.

Leto kasneje je v kinematografe prišel drugi film Harry Potter in dvorana skrivnosti (2002), čez dve leti Harry Potter in jetnik iz Azkabana (2004), nato Harry Potter in ognjeni kelih (2005). Premiera naslednjega, Harry Potter in Feniksov red, je bila ponovno dve leti kasneje, prav tako Harry Potter in Princ mešane krvi (2009).

Zadnja dva filma Harry Potter in svetinje smrti, ki skupaj predstavljata zadnjo knjigo, sta v kinematografe prišla leta 2010 in 2011.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close