Kraljica Elizabeta II prvič krasi naslovnico revije Vanity Fair

Praznovanje kraljičinega 90. rojstnega dne.

V čast praznovanja 90. rojstnega dne (21. april), je kraljica Elizabeta II pozirala znani fotografinji Annie Leibovitz za naslovnico najnovejše izdaje revije Vanity Fair. Na naslovnici so ji družbo delali hišni ljubljenčki Holly, Willow, Vulcan in Candy.

Kraljica je bila za fotografiranje oblečena v dvobarvno obleko modrih odtenkov in obuta v modro-zelene Guccijeve čevlje.

queen-elizabeth-birthday-90-annie-leibovitz-summer-2016-vf

Ideje za fotografije je podala kraljica sama, posnete pa so bile na njenem domu v Windsor Castle. Pozirala je tudi s svojim možem princem Philipom, hčerko Anne, svojimi vnuki (James, Viscount Severn in  Lady Louise) in pravnuki (Mia Tindall, princesa Charlotte, Savannah Phillips, princ George in Isla Phillips).

hz

Vanity Fair izdaja vključuje spremni esej Williama Shawcrossa in serijo slik od leta 2007 do leta 2016, ki jih je posnela Annie Leibovitz (prva Američanka, ki je fotografirala kraljico Elizabeto II). Seveda boste v tej posebni izdaji lahko prebrali vse o kraljičini ljubezen do valižanskih ovčarjev. Po navedbah revije, naslovnico krasita Candy in Vulcan, ki sta križanca med enim od Kraljičinih ovčarjev in sestre jazbečarke, Princese Margarete.

kz

Zgodbe o kraljici Elizabeti II in preostanek fotografij, si lahko ogledate na VanityFair.com, poletna številka pa izide 7. junija.

Foto: Annie Leibovitz

O avtorju

Uredništvo

New Report

Close