Kristen Stewart razglašena za igralko desetletja

20. december 2019

Kristen Stewart razglašena za igralko desetletja

20. december 2019

Hollywoodsko združenje filmskih kritikov je za igralko desetletja razglasilo Kristen Stewart, ki bo tako prva prejemnica te nagrade. Združenje je še sporočilo, da bo nagrado podelilo 9. januarja 2020.

V zadnjih desetih letih je igrala v številnih filmih, vključno z glavnimi vlogami v filmih Ubežniki, Stilistka, Oblaki nad Sils Mario in Čarlijevi angelčki. Lani je skupaj s Chloe Sevigny sodelovala v psihološkem trilerju Lizzie, ne smemo pa pozabiti njene legendarne vloge v sagi Somrak.

Spletni uporabniki se na to novico niso pozitivno odzvali, saj so se spraševali, ali so umrle vse dobre igralke in spomnili na Margot Robbie, Octavio Spencer ter Violo Davis.

Na to je združenje kritikov odgovorilo, da gre pri določitvi za objektivne dejavnike – število filmov, v katerih je nastopila. Legitimno pa, če gledamo igralske sposobnosti, to ni najbolj merodajni kriterij.

Za Kristen so se zvrstile Magrot Robbie, Emma Stone, Amy Adams in Lupita Nyong’o.

Združenje je ostale igralke navedlo kot zanesljive dobitnice nekaterih drugih nagrad v prihodnosti, da bi vsaj malo utišali jezno javnost.

Nagade bodo prejeli tudi film Blade Runner 2049 in režiser Denis Villeneuve, ki trenutno sodeluje pri ponovnem snemanju TV serije Franka Herberta »Dino«, kjer igra glavno vlogo Timotree Chamelet.

Foto: Splash News

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close