Odprta kuhna se vrača! To so novosti, ki jih morate okusiti.

15. marec 2023

Odprta kuhna se vrača! To so novosti, ki jih morate okusiti.

15. marec 2023
Foto: Odprta kuhna

Ta petek bo Pogačarjev trg v Ljubljani znova preplavil čudovit vonj najrazličnejših gurmanskih dobrot. Prične se namreč že enajsta sezona kulinaričnega dogodka Odprta kuhna, na katerem boste lahko uživali v slastnih kreacijah več kot 60 ponudnikov hrane in pijače.

Petki so že tradicionalno rezervirani za obisk kulinarične tržnice Odprta kuhna v središču Ljubljane. Z novo sezono, ki se prične ta petek ob 10. uri dopoldne, projekt vstopa v drugo desetletje in ponuja kar nekaj novosti s kotičkom Ane Roš na čelu.

Brbončice boste lahko po novem razvajali z domačimi okusi družinske gostile Hiša Jerin ter najboljšimi evropskimi pršuti z zaščitenim geografskim poreklom MEMON Prosciutto e Vino CF. Vegani boste na svoj račun prišli pri stojnici Juicy Marbles, trendi sklede treh različnih okusov pa boste lahko okušali pri stojnici restavracije Boul.

Velika sprememba letošnje sezone je še bolj bogata ponudba slaščic. Velika ljubljanska uspešnica Pekarna Ana priznane chefinje Ane Roš bo na Pogačarjev trg prinesla izbor svojih dobrot iz domače baze na Slovenski cesti. Gelateria DiMatteo bo za sladkosnede poskrbela z ameriškimi palačinkami, poleti pa komaj čakamo, da poskusimo njihov butični italijanski sladoled.

Fantje iz Starega Piskra bodo predstavili še Sladki Pisker, kjer bodo na voljo sočni zavitki po receptih njihovih babic. Le okrog ovinka pa bo na Pogačarjev trg zavila ekipa Dragon Street Food, ki je ljubljansko mitologijo združila z romunsko tradicijo ter ustvarila zgodbo zmajskih kurtošev, polnjenih z najrazličnejšimi polnili.

Lior Kochavy je koncept kulinarične tržnice prvič k nam pripeljal pred enajstimi leti (Foto: Odprta kuhna).

“Vsako leto je ključni poudarek na raznolikosti in kakovosti, se pa morda zadnja leta bolj nagibamo k jedem za dušo in ugodje. Prizadevamo si, da sestavimo okusno mešanico svetovnih kuhinj, uspešnic ulične hrane in domačih jedi iz različnih slovenskih regij ter vse skupaj začinimo s ščepcem trendov in novosti,”

o ponudbi pravi direktor in ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.
Foto: Odprta kuhna

Prvič se bosta predstavili še restavracija Breg, ki bo poskrbela za kanček luksuza z ostrigami in šampanjcem, ter ekipa Drinx.si, ki bo obogatila ponudbo vrhunskih vin. Novost je tudi okrepljena stojnica Brine, ki bo svoj nabor džin tonikov razširila z drugimi koktejli in ob pomladnih petkih ogrevala vzdušje za festival Brina, ki ga organizacijska ekipa Odprte kuhne načrtuje za začetek junija, tokrat z novim konceptom.

V letošnji sezoni bo osrednji prostor ljubljanske tržnice napolnilo več kot 60 različnih ponudnikov, od tega skupno deset novih.

Tako kot zadnjih nekaj let, bodo organizatorji veliko pozornosti namenili tudi trajnosti z ločevanjem odpadkov, prepovedano uporabo plastike, spodbujanjem trajnostnih pristopov pri pripravi jedi z lokalnimi, sezonskimi sestavinami ter pozivi obiskovalcem, naj dogodek obiščejo v duhu trajnostne mobilnosti.

Lior Kochavy je dodal, da bodo tudi letos ob zaključku vsake Odprte kuhne v Ljubljani viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close