Lepotni izdelki, ki vam bodo pomagali, da lažje zaspite

Vas muči nespečnost? Odkrijte, kako utonite v mirnejši spanec s pomočjo nekaterih lepotnih izdelkov!

Spanec je že zdavnaj postal pravi luksuz, ste opazili? Ujeti smo v množico vsakodnevnih opravkov in nenehnega hitenja. Še tisti brez otrok se v sodobnem svetu pritožujejo nad pomanjkanjem spanja, kako težko je šele tistim z majhnimi otroki in denimo bolnimi sorodniki ali starši, ki potrebujejo skrb!

Čeprav naj bi bili po številu opravil enkopravni, je znanstveno dokazano, da so ženske bolj na udaru; resnično imajo več dela, tudi s skrbjo za družinske člane, tu je seveda še kariera ali vsaj služba, ki jo je treba obvladovati, a marsikatera si jemlje na ta račun ure dragocenega in za zdravje ter lepoto nujnega spanca.

Ženske so pogosteje žrtve nespečnosti. Povzročajo jo nenehno razmišljanje, skrb, utrujenost, depresija, nočno delo in sedeč način življenja. To pa pripelje v mnoge zdravstvene težave, sploh, ko se dolg do nočnega počitka kopiči. Zato vam predstavljamo nekaj načinov, kako zvečer lažje in hitreje utonete v spanec tudi s pomočjo nekaterih lepotnih pripomočkov.

# Mlečna kopel

Kleopatra naj bi se redno kopala v osličjem mleku, čeprav ne vemo, ali je v času starega Egipta res vladal tako hud stres… Kleopatra ni imela pametnega telefona in na stotine neodgovorjenih klicev, čeprav je bila vladarica države. Ko je potrebovala počitek, se je enostavno izklopila, tudi s pomočjo enega od številnih ljubimcev, ki so jo za povrh še zmasirali.

 

No, žal nismo Kleopatre, ampak če imate doma banjo, torej kopalno kad, jo izrabite. Vanjo nalijte mlečno kopel z negovalnimi dodatki in se potopite v sproščujočo peno.

# Večnamenski balzam

Kombinacija eteričnih olj sprosti možgane, obenem pa dobro vpliva tudi na videz kože, ki bo zjutraj videti bolj spočita. Svojega zaveznika lahko najdete v prenovljeni kolekciji Božanska Immortelle znamke L’OCCITANE, ki vsebuje sedaj še močnejše formule za pomlajevanje kože obraza.

# Svilena blazina

Večkrat smo že slišali, da je svilena prevleka za blazino odlična za kožo, sploh, ko se začno na koži pojavljati gube. To štejte kot naložbo v trdnejši spanec in v lepšo, bolj mladostno kožo obraza.

# Maska za obraz

Kot del negovalnega rituala si zvečer privoščite masko za obraz, kot je denimo ena od novih Clarinsovih mask za obraz. SOS Hydra kožo navlaži, SOS Pure jo očisti, SOS Comfort pa jo nahrani.

V eni od teh treh mask boste našle svojo zaveznico za lepotno rutino in lepši, pomlajen videz čiste kože.

# Maska za spanje

Potem pa na oči dajte še masko za spanje, da vas ne bo motila svetloba in boste hitreje utonile v spanec. Je treba sploh dodati, da telefoni, ki sevajo, v spalnici nimajo česa početi, enako pa velja za računalnike in televizor?

Prav tako eno uro pred spanjem ne brskajte po družbenih omrežjih – priznam, da sama brez tega sicer ne znam več zaspati, ampak moji podočnjaki povedo vse o nepravilnosti tega ravnanja!

 

Foto: Pinterest, MyTopFace, Rashan Ghar, Health Magazine

New Report

Close