Lepotni nasvet: kako pravilno nanesete puder glede na tip kože?

07. maj 2019

Lepotni nasvet: kako pravilno nanesete puder glede na tip kože?

07. maj 2019

Tekoči puder ali tisti v prahu? Ga je bolje nanesti s čopičem ali z gobico, kot svetujejo znani vizažisti? Veliko vprašanj, odgovor strokovnjakov pa se glasi: ravnajte glede na svoj tip kože.

Jutranje hitenje nam prepreči marsikateri pomemben korak pri nanašanju make upa. V naglici npr. preskočimo vlaženje kože ali celo nanašanje maskare, kar ugotovimo šele na poti v službo.

Tudi pri nanašanju pudra se nam rado zatakne. Naj uporabimo tekoči puder ali tistega v prahu? Naj ga nanesemo s čopičem ali z gobico, kot svetujejo znani vizažisti? Veliko vprašanj, odgovor strokovnjakov pa je naslednji: pri nanašanju pudra se ravnajte glede na svoj tip kože.

Definiranje lastnega tipa kože je menda najbolj ključen korak. Potem bo tudi rutina stekla kar sama od sebe. Tiste, ki imajo suho kožo, bi morale uporabljati tekoči puder. V vsakem primeru pa je nanos vlažilne kreme pred pudrom obvezen! Najboljše je, da tekočo podlago nanesete s prsti, šele potem uporabite gobico za puder, ki ustvari na koži lep zaključni lesk.

@_hollyt

Za mešan tip kože je najboljši puder s satenastim zaključkom, za optimalne rezultate uporabljajte navlaženo gobico za nanos pudra. Srečne ženske z normalnim tipom kože pa lahko izbirajo med prav vsemi možnostmi nanosa pudra ali podlage.

Da je napačno uporabljal puder na koži zvezdnice, je priznal tudi celebrity vizažist Sir John, ki skrbi za lepotni videz pevke Beyoncé. Tako je denimo čakal, da se plast vlažilne kreme na obrazu posuši, v resnici pa bi moral takoj po nanosu kreme nanesti puder, saj bi s tem dosegel boljšo končno prekrivnost polti in bi obraz dobil zdrav sijaj.

@gabriellecaunesil

Sir John se je posul s pepelom in v zameno poklonil beauty nasvet, da nam pudra ni treba nanesti na celoten obraz, ampak le na področja, kjer je to nujno potrebno. Njegova priljubljena izdelka pa sta tekoča pudra L’Oreal Infallible Pro Glow in NARS All Day Luminous Weightless.

D. S.

Foto: Instagram, Besthealthmag, Self.com

Style. Več novic

New Report

Close