Lepotni nasvet: kolikokrat je treba šamponirati lase?

20. junij 2019

Lepotni nasvet: kolikokrat je treba šamponirati lase?

20. junij 2019

Zdravi in lepi lasje, ki omogočajo dobro frizuro, so želja vsake ženske. Redno jih moramo negovati, striči in uporabljati kakovostno lasno kozmetiko. Koliko šampona bi morale uporabiti pri pranju las?

Šampon in njegova kakovost, količina ter način uporabe lahko precej pripomorejo k zdravim lasem, medtem ko z neprimerno uporabo tega preparata dosežete ravno nasproten učinek.

Šampon in obnovitveni balzam (regenerator) je treba prilagoditi svojemu tipu las. Ko ste našle svoj idealen šampon, se postavi vprašanje, kolikokrat je treba pri posameznem pranju našamponirati lase.

Odogovor je naslednji: ne glede na tip las je treba le-te izprati dvakrat, podobno kot pri umivanju obraza ne zadošča, da kožo splaknemo samo enkrat, da bi odstranili vse nečistoče z nje.

Pri prvem izpiranju odstranite površinski sloj umazanije, da lasje sploh začnejo ‘dihati’, pri drugem izpiranju pa čistilne sestavine šampona šele v polni moči prodrejo do korena las in odstranijo umazanijo na lasišču ter odvečno maščobo z lasišča. Šampon nanesite tudi na teme in nežno, a temeljite zdrgnite lase s šamponom na tem predelu.

https://www.instagram.com/p/BdSqqxwgVa_/?utm_source=ig_embed

Če doslej niste šamponirale las dvakrat zapored pri enem pranju, čim prej usvojite to navado, ker je to pot do zdravih, bleščečih las, ki se manj mastijo. Balzam pa nanesite samo enkrat in ga temeljito izperite.

D. S.

Foto: Instagram, Medical News Today, Nanogen

Style. Več novic

New Report

Close