Lepotno industrijo je zavzela živahna vijolična. Kako jo nositi?

28. februar 2022

Lepotno industrijo je zavzela živahna vijolična. Kako jo nositi?

28. februar 2022
Foto: Profimedia

To sezono je vse v znamenju živih barv. V lepotni industriji vlada intenzivna vijolična. Povemo ti, kako jo nositi.

Medtem ko je modno industrijo zavzela živahno zelena, “Kelly green” barva, v lepotni industriji prevladuje živahna vijoličasta.

Nič čudnega, saj je to barva, ki so jo pri barvnem inštitutu Pantone razglasili za barvo leta. Vijolično senčilo, vijolična šminka, vijolični nohti in celo vijolični lasje – to barvo lahko uporabite praktično kjerkoli, a kljub temu pazite, da z njo ne pretiravate. Če se odločite za vijolično šminko, naj bodo oči v nevtralnih tonih in obratno.

Kateri odtenek izbrati?

Priljubljenost vijolične barve je zagotovo delno posledica njenega univerzalnega laskavega videza na vseh tonih kože. Velik izbor različnih odtenkov vam omogoča, da izberete takšnega, ki vam bo najbolje pristajal. Vse je odvisno od tega, kakšen podton kože imate.

Tega najlažje preverite na notranji strani zapestja. Če so vaše žile zelene, je vaš podton topel, če so bolj modrega videza, pa ima vaša koža hladen podton. Če imate oboje, ste nevtralni. Srečnice! Vam pristajajo prav vsi odtenki.

S katerimi barvi jo kombinirati?

Z vijolično najbolje delujejo rumene, zlate in jantarne barve, saj so ji komplementarne. Če vas je strah med seboj kombinirati različne barve, ostanite pri vijolični in se poigrajte z njenimi odtenki. Barva senčila v barvi slive se bo na primer odlično ujemala z zelo svetlim, naravnim odtenkom vijolične na ustnicah.

Če so zadimljene oči za vas prevelik zalogaj, uporabite samo vijoličen eyeliner in z njim vzdolž linije trepalnic zarišite tanko črto. Lahko se odločite tudi za vijolično maskaro, ki bo odlično poudarila zelene in rjave oči.

Vijolična tudi na laseh

Če se odločite za spremembo pričeske, si omislite vijolične pramene, ki bodo lepo uokvirili vaš obraz ali pa se odločite za ombre efekt, ki je še vedno zelo priljubljen.

In zakaj ne bi bili vijolični tudi vaši nohti? Lahko se odločite za enobarvne, se poigrate z različnimi odtenki ali pa na nohtih ustvarite zanimive vijolične vzorce. Ponujamo vam nekaj idej.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close