Liam Hemsworth in njegova Miley Cyrus brez strehe nad glavo

14. november 2018

Slavni par je s svojimi sledilci prvič delil fotografije s pogorišča njune rezidence v Malibuju. V do tal pogoreni hiši je, pomenljivo, nedotaknjena ostala le LJUBEZEN.

Za tisoče prebivalcev Kalifornije so bili zadnji meseci dobeseno peklenski in negotovi, ko so obširni gozdni požari, ki jih je bilo zelo težko zajeziti, uničevali mnoge domove in ogrozili cela mesta ter skupnosti.

Tudi slavni in bogati Hollywoodčani z naslovom v prestižnem Malibuju niso bili izjema, ko je šlo za žrtve uničujočega požara. Zvezdniški igralec Liam Hemsworth je pred dnevi javnosti razkril, da je hišo, ki sta jo kupila in v njej živela z zaročenko (od Liama še bolj slavno) Miley Cyrus, usodni ogenj uničil dobesedno do tal.

Obsežen ogenj, s katerim so se gasilci borili mesece, ni izbiral, napadel je tudi premožne

Včeraj je filmski igralec izrazil hvaležnost malibujskim sosedom in celotni skupnosti, hkrati pa izrazil upanje, da si bodo pomagali še naprej. Drži, tistim, ki imajo hiše in vile z bazeni v Malibuju, enem najbolj bogataških in prestižnih obalnih mestec, ki so zgolj uro (normalno hitre) vožnje oddaljene od Hollywooda in Los Angelesa, ni tako hudo, čeprav so zaradi ognja ostali brez strehe nad glavo. Imajo več kot dovolj denarja, da kupijo novo hišo in jo okusno opremijo, do takrat pa lahko udobno bivajo v enem od hotelov ali v kateri drugi (svoji) hiši.

Miley in Liam sta se spoznala na snemanju filma, ona je bila tedaj že velika zvezda, Liam še neznan

A vseeno: ogenj je Liamu in Miley, ki sta skupaj od leta 2009 (z vmesnimi krajšimi prekinitvami odnosa), uničil tisto najbolj dragoceno, kar se ne vrne: skupne spomine, denimo fotografije, medsebojna darila, suvenirje s potovanj, knjige in umetniška dela ter podobno. Nobene potrebe ni, da bi bili privoščljivi zgolj zato, ker je požar tokrat prizadel tudi bogate prebivalce mondenih mest na kalifornijski obali ob Pacifiku.

Razgibana in slikovita okolica Malibuja s 27 kilometri dolgimi plažami ter prelepo naravo

Sicer ponavadi bolj zadržani Liam Hemsworth je včeraj v svoji prvi izjavi na temo požara za javnost delil svoje občutke:

“Zadnji dnevi so nam prav vsem zlomili srce. Pokazal vam bom, kaj je ostalo od mojega doma – samo ljubezen,”

je dejal 28-letni igralec in na fotografiji pokazal to simbolično ljubezen – namreč napis LOVE, ki sta ga imela z Miley obešenega na steni in so se ga plameni čudežno usmilili.

Na pogorišču Liamovega in Mileyiniga doma je ostalo najpomembnejše: ljubezen (LOVE)

Liam je novico delil na Twitterju. Dodal je še, da je ogromno ljudi v Malibuju in okoliških mestih izgubilo tisto najbolj dragoceno, to je – svoj dom.

“Moje srce je z njimi, z vsakim od njih, ki so izgubili hišo v plamenih ali utrpeli kakršnokoli drugo izgubo zaradi divjanja ognja,”

je čustveno izpovedal znani igralec.

“Včeraj sem spet obiskal Malibu in bil resnično ganjen, ko sem videl, kako hitro je skupnost stopila skupaj in da si ljudje med seboj pomagajo na vse možne načine, pa če so se prej poznali, ali pa tudi ne. Malibujčani so močni ljudje, veste, prepričan sem, da nas bo ta nesreča le še bolj utrdila in povezala.”

Tako imenitno je bila videti notranjost malibujske rezidence, preden jo je uničil požar

Liam in njegova večna zaročenka Miley Cyrus, s katero sta že neštetokrat napovedala poroko, potem pa v zadnjem trenutku nahecala medije in paparace ter jo odpovedala, sta imela v Malibuju 2,5 milijona USD vredno hišo s štirimi spalnicami. S 25-letno slavno pevko, ki bo 23. novembra dopolnila 26. rojstni dan, sta bila med stotinami, ki so izgubili svoj dom v ognju, ta pa je močno poškodoval še nekaj tisoč hiš.

“Veste, prava srečkica sem. Moje živalice in predvsem ljubezen mojega življenja, Liam, so nepoškodovani, na varnem in to je vse, kar je pomembno,”

je ta vikend svojim sledilcem sporočila Miley Cyrus.

V času, ko sta se v svoj dom v Malibuju rada vračala in nista slutila, kaj se bo zgodilo

“Najine hiše sicer ni več, toda ostalo je res veliko lepih spominov na trenutke, preživete v njej in zunaj nje s sosedi, zato sem zelo hvaležna za tisto, kar mi je ostalo, to pa je neprecenljivo! Pošiljam vso svojo ljubezen in ogromno hvaležnosti pogumnim gasilcem, ki so se dolgo in požrtvovalno borili z ognjenimi zublji in prav tako tudi območni enoti šerifovega oddelka Los Angelesa, ki je brez oklevanja vodila ta obsežen boj z naravno katastrofo, ki je prizadela Kalifornijo in njene prebivalce.”

Čeprav sta Liam in Miley še kako premožna in imata številne (še precej dražje) nepremičnine marsikod po svetu, sta se odločila, da si v Malibuju v isti soseski ponovno zgradita dom. Požrtvovalni, nesebični, pomogljivi in ljubeznivi sosedje so ju povsem prepričali v to odločitev!

 

D. S.

Foto: Business Insider, StarlineTours, Just Jared, Hollywood Reporter, Daily Mail, Pinterest

New Report

Close