Linč Kim Kardashian, ker je delila odstotek svoje telesne maščobe

12. avgust 2022

Linč Kim Kardashian, ker je delila odstotek svoje telesne maščobe

12. avgust 2022
Foto: Profimedia

Kim je s fotografijo, ki jo je objavila na družbenih omrežjih, ponovno razjezila oboževalce in ljudi, ki se borijo z motnjami prehranjevanja.

Težko mine dan, ne da bi ena izmed sester Kardashian prišla na naslovnice zaradi nečesa, kar je rekla ali naredila na družbenih omrežjih, in Kim se je vrnila na strelno linijo, potem ko je delila videoposnetek skeniranja telesa, ki prikazuje odstotek njene telesne maščobe.

Strokovnjaki za motnje hranjenja so zvezdnico obsodili, ker je delila posnetke, ki bi lahko škodoval milijonom njenih sledilcev. V posnetku na svojem Instagramu, ki ga je kasneje izbrisala, se je snemala v trenutku, ko je dobivala rezultate.

V posnetku pravi: “Pred letom dni je bil moj odstotek telesne maščobe 25 odstotkov, zdaj pa je 18,8 odstotka … kategorija športnikov,” je pripomnila. Pokazalo se je tudi, da so njene kosti močnejše od 93 odstotkov populacije.

Foto: Instagram

Nerealni telesni standardi

Čeprav je vsem znano, da Kim telovadi in dobro jé, jo ljudje obsojajo zaradi njene odločitve, da svoje rezultate deli s 328 milijoni sledilcev, pri čemer ji mnogi očitajo, da promovira nerealne in neodgovorne telesne standarde.

Uporabniki Reddita so bili zmedeni, eden je rekel: “Hvaljenje s kostno gostoto, česar nisem nikoli pričakoval, niti od Kim.”

Medtem ko je drugi komentiral: “To, da objavlja odstotek svoje telesne maščobe in kako omejuje svoje prehranjevanje – to je tako strupeno, to bi lahko zmotilo na tisoče ljudi, ki imajo motnje prehranjevanja, ali pa celo tiste, ki jih še nimajo.”

Drugi je na Twitterju dejal: “Ne pričakujem, da se bodo vsi ostali izogibali mojim osebnim sprožilcem, toda Kim Kardashian se dobro zaveda, kako vplivna je na standarde telesa, in objavljanje tega je neverjetno neodgovorno za milijone mladih, ki ji sledijo. .”

Nekdo drug je zapisal: “Dobesedno ima dostop do vseh zdravljenj in zdravil na tem svetu, česar navadni ljudje nimajo. Njeno pomanjkanje zavedanja bo mnogim resnično povzročilo travmo.”

In drugi je komentiral: “To, da se Kim Kardashian hvali s tem, kako nezdravo nizek odstotek telesne maščobe ima, je pravzaprav klofuta. Njena celotna družina se je zadnje desetletje preživljala s tem, da je mladim ženskam vzbujala občutek usranosti, za božjo ljubezen odj**ite.”

Foto: Profimedia

Strokovnjaki se strinjajo

S tem pa se strinjajo tudi strokovnjaki za motnje hranjenja. “Za ljudi z motnjami hranjenja so lahko posebne podrobnosti o telesni teži, vedenju, vnosu hrane itd. izjemno nekoristne. Pogosto uporabljamo izraz ‘primerjaj in obupaj’, ker je to točno tisto, do česar lahko vodijo tovrstni statistični podatki,” je povedala tiskovna predstavnica Eating Disorders

“Zaradi motenj hranjenja se ljudje ponavadi že tako počutijo nevredne ali premalo bolne za pomoč  – in če dodamo še primerjanje z drugimi, to še poslabša stanje,” so dodali.

Foto: Profimedia

Kim se še ni odzvala na tokratno neodobravanje javnosti, vendar to za resničnostno zvezdnico ni nič novega.

Junija je bila denimo deležna kritik, potem ko se je hvalila, da je shujšala, da bi se prilegala obleki, prvotno oblikovani za Marilyn Monroe. Priznala je, da je v samo treh tednih izgubila dobrih sedem kilogramov, vendar so strokovnjaki poudarili nevarnosti izgube tako velike količine teže v tako kratkem času.

Kim vsekakor ni zgled glede hujšanja in oblikovanja zdrave postave. Če si želite preoblikovanja postave ali bolj zdravega življenja, se posvetujte s strokovnjakom.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close