Ljubezenska zgodba: Kdo je omehčal srce Anne Wintour?

06. januar 2020

Ljubezenska zgodba: Kdo je omehčal srce Anne Wintour?

06. januar 2020

Mediji so ugibali, ali se je Anna ločila zaradi afere z vlagateljem Bryanom Shelbyjem, vendar slavna urednica modne revije Vogue tega nikoli ni komentirala, kljub temu pa se je z njim po ločitvi zapletla v romanco, ki traja še danes …

Rojena Londončanka, katere starši so bili ugledni in spoštovani meščani. Oče Charles je bil urednik revije Evening Standard, mama Eleanor pa je bila hči profesorja prava na Harvardu.

70-leta Anna je že v zgodnjem otroštvu pokazala naklonjenost modi, saj se je pogosto upirala šolskim uniformam in nosila svoje kreacije. Pri 15. letih je začela delati v butiku, naslednje leto pa pustila šolo in se prijavila v program pripravništva v veleblagovnici Harrods.

Na začudenje staršev se je vpisala v bližnjo modno šolo, ki pa jo je kmalu zapustila z besedami: »Modo razumeš, ali pa ne.«

Ko je vzporedno študirala novinarstvo, je z lahkoto prepričala urednike časopisa Harpers & Queen in začela delati kot novinarka. Čeprav je odlično opravljala svoje delo, se je zaradi nesoglasij s sodelavci, odločila, da zapusti službo.

Leta 1976 se je preselila v New York, kjer je začela delati za ugledno revijo. Uveljavila je svoja pravila in pogosto zaobšla urednike. Zahvaljujoč svoji ambicioznosti in zaupanju ji je leta 1988 uspelo uresničiti sanje in je postala urednica revije Vogue, iz katerega je uspela narediti to, kar danes je – modno biblijo.

Prva naslovnica revije Vogue, pod katero se je podpisala Anna.

Vzporedno z njeno poslovno potjo, so tudi na zasebnem življenju cvetele vrtnice. Leta 1983 se je začela dobivati z londonskim znancem, otroškim psihiatrom Davidom Shafferjem.

Njuno razmerje je zelo hitro postalo resno, po letu dni sta se poročila, kmalu pa sta se jima rodila sin Charles in hči Catherine.

Njun zakon je zapadel v krizo in je sredi devetdesetih postal monoton, njuna stališča pa so se vse pogosteje začela razhajati. Čeprav je imela v Davidu velikega podpornika, sta se leta 1999 ločila.

Mediji so ugibali, ali se je Anna ločila zaradi afere z vlagateljem Bryanom Shelbyjem, vendar slavna urednica modne revije Vogue tega nikoli ni komentirala, kljub temu pa se je z njim po ločitvi zapletla v romanco, ki traja še danes …

Ko sta se spoznala na slavnostni večerji v New Yorku v Lincoln centru, sta bila oba še poročena. Usoda je hotela, da sta sedela za isto mizo, in vsi, ki so sedeli z njima, so dejali, da je bilo očitno, da sta si zelo všeč.

Shelby je bil po videzu popolno nasprotje takratnega Anninega moža. Visok svetlolasec s prodornimi modrimi očmi in postavo kot bog Apolon, je očarljiv Teksačan spominjal na živega Kena in privabljal ženske poglede, kjer koli se je pojavil.

Annini prijatelji trdijo, da je edina oseba, ki mu je uspelo privabiti nasmeh na njen obraz in jo omehčati.

Anna in Bryan še danes živita v New Yorku in slavna urednica je večkrat povedala, da je njena velika ljubezen in opora.

Čeprav svoje zasebno življenje skriva pred očmi javnosti in se na to temo le redko oglasi, je Anna oseba s tipičnim britanskim smislom za humor in je zelo vesela oseba ter predana mati, ki je še kako zelo ranljiva, ko gre za otroke.

Številni trdijo, da njena pretencioznost izhaja iz njene sramežljivosti in negotovosti in da to stran svoje osebnosti zelo dobro skriva.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close