Ljubljanski brivci so dobili resno konkurenco: 20-letno brivko

04. marec 2022

Ljubljanski brivci so dobili resno konkurenco: 20-letno brivko

04. marec 2022
Foto: Abstrakt Barbers

Na poklic brivke se v Sloveniji še vedno gleda z mero skepticizma, a 20-letne Kristine Potočnik to ne ustavlja. V urejanju moških brad je našla svoje poslanstvo.

Kristina Potočnik je že od majhnih nog vedela, da se želi nekoč ukvarjati z urejanjem las, v srednji šoli pa je našla svoje pravo poslanstvo: brivstvo. To ne pomeni zgolj urejanja brade, temveč celostne moške podobe, tako frizure kot brade.

Prvo prakso je želela opravljati na izmenjavi na Tenerifih, vendar so jo v brivnici zavrnili, češ, da naj bi bil ta poklic le za moškega. “S to mislijo sem se vrnila nazaj v Slovenijo in svoje mesto za napredek in ustvarjanje našla v domačem salonu,” razlaga.

Foto: Abstrakt Barbers

Brivnica je “varno mesto” za moške

Moški brivci in večina strank jo je sprejela fantastično, vendar ima pri nekaterih še vedno mešane občutke, pravi. “Do sedaj še nisem bila tretirana z nespoštovanjem, sem pa pri nekaterih opazila občutek skeptičnosti.”

Sicer pa v tem poklicu vidi poseben čar, brivnico pa opisuje kot “varno mesto”, kjer se moški uredi, odklopi misli in uživa. “Na osebni noti pa mi je všeč občutek, ko moškemu uredim frizuro in brado, ter s tem prispevam k njegovemu boljšemu počutju.”

Največji izziv pri urejanju brad se ji zdi njihova raznoikost, saj je vsaka brada zgodba zase, pojasnjuje. “Za obvladovanje vsakega tipa brade je potrebna praksa, saj vsaka brada skriva svoje presenečenje.”

Foto: Abstrakt Barbers

Urejanje brade kot se “zagre”

Na vprašanje, kaj je skrivnost lepo urejene brade, Kristina odgovarja, da je to vsekakor pedantnost brivca oziroma brivke: “Pozorno in ostro oko narekuje kvaliteto urejene brade.” Njen nasvet za urejanje brade doma pa hudomušen: “Od doma poiščite brivnico, ki vam odgovarja, si privoščite trenutek in doživite urejanje brade kot se zagre.”

Kristina si zdaj uspešno gradi bazo strank in pridoba vse več zaupanja v urejanje brad. Vsekakor pa ima vsaj eno prednost pred moškimi kolegi, pravi: nežnejši dotik.

Kristina moške frizure in brade striže, obrezuje, oblikuje in ureja v salonu Abstrakt Barbers. Tam si želijo razbliniti stereotip, da je poklic brivca samo za moške, zato si želijo v marcu, mesecu žensk, Kristino še posebej podpreti.

Njen celotni zaslužek od 1. do 8. marca bodo zato v celoti namenili fundaciji, ki se bori za pravice in enakopravnost ženskega spola.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close