Luksuzni telovadni pripomočki za motivacijo, kakršne še niste imeli

20. marec 2023

Luksuzni telovadni pripomočki za motivacijo, kakršne še niste imeli

20. marec 2023
Foto: Arch

Priznajte, včasih je težko najti motivacijo, da dvignemo rit in naredimo nekaj za svoje zdravje in telo. Poiskali smo top fitnes pripomočke, ki preprečijo še tako dober lenobni izgovor in na katerih se končno ne bo več nabiral prah.

Včasih si je težko vzeti dovolj časa in se odpraviti v telovadnico na drug konec mesta ali pa bi raje telovadili zgodaj zjutraj, ko drugi še spijo. Morda ste bolj nočni ptiči in bi vam prijalo razgibavanje ob poznih nočnih urah. Predvsem zaradi epidemije, ko smo vsi ždeli doma in so bila vrata fitnes prostorov zaprta, ter pomanjkanja časa ob hitrem tempu življenja se je industrija s telovadnimi pripomočki močno razvila.

In ne samo to, namesto običajnih, nekoliko neprivlačnih, industrijskih telovadnih pripomočkov, s(m)o končno na vrsto prišli vsi ljubitelji lepega dizajna. Izbrali smo 9 telovadnih pripomočkov, ki predstavljajo pravo ravnotežje med uporabnostjo in lepim videzom, ki ne kvari še tako dovršenega notranjega oblikovanja vašega doma.

Vse v enem

Večnamensko telovadno orodje Arch je zasnovala mlada oblikovalka Gesa Oeljeschläger. Orodje, ki spominja na nekakšen obešalnik v predsobi, vključuje pripomočke za vadbo tako začetnikov kot izkušenejših telovadcev. V klopi, ki ima usnjen pokrov, so skriti elastični trakovi, ki se pritrdijo na ročaje na klopi ali lok, ter pet različnih uteži skupaj s sestavljivim stojalom. Oblikovalka je orodje dopolnila še z mobilno aplikacijo z različnimi programi vadbe, a žal je izdelek ostal pri konceptu in ga trenutno še ne morete kupiti.

Foto: Arch
Foto: Arch

Še bolj na poskok

Kolebnica je eden izmed najbolj popularnih domačih telovadnih pripomočkov. Kolebnica SmartROPE z inovativnim LED štetjem poskokov ni običajna, saj omogoča izredno natančno 360 stopinjsko gibanje vrvi. Na voljo so štiri barve, poleg srebrne je na voljo še zlata, rdeča in črna za ceno 75 evrov. Za optimalno štetje in spremljanje rezultatov, se kolebnico poveže s SmartROPE aplikacijo, ki vam omogoča povezavo s prijatelji za še več spodbude. Baterija, ki jo lahko s pomočjo USB kabla napolnite v zgolj dveh urah, omogoča do 30 dni uporabe.

Foto: TANGRAM

Jeklena moč

Kettlebell uteži LOVA znamke PENT so narejene iz nerjavečega jekla z edinstvenim ročajem in podstavkom iz masivnega lesa. Ročaj iz ameriškega naoljenega lesa oreha je ergonomsko oblikovan in zagotavlja dober oprijem ter prijeten občutek med vadbo. Lahko izbirate med različnimi utežmi, od sedem pa vse do dvajset kilogramov. Vaša denarnica bo po nakupu lažja za 420 evrov.

Foto: PENT

V sožitju z naravo

Prestižna italijanska znamka izdelkov narejenih iz kakovostnih materialov Loro Piana je zasnovala luksuzne dodatke za vadbo joge. Komplet v kovčku vključuje dve kocki iz hrasta ter bombažni trak
z vezenjem v obliki ribje kosti. Trak je na voljo v rdeči in sivi barvi. V kolikor vas za vadbo ne bo motiviral eleganten dizajn, vas bo vsekakor cena, saj znaša kar 890 evrov!

Foto: Loro Piana
Foto: Loro Piana

Luksuzni zvitek

Podloga za jogo znamke Louis Vuitton navdušuje bolj z dizajnom kot inovativnostjo. Elegantna nedrseča podloga za jogo je opremljena z monogramom modne hiše, ki je vtisnjen čez celotno površino ter usnjenim pasom za nošenje podloge. Prestiž narekuje še usnjeno držalo za kartice oz. vizitke, najbolj luksuzna pa je seveda cena, ki znaša vrtoglavih 1700 evrov.

Foto: Louis Vuitton

Popoln udarec

Zabavna igra namiznega tenisa zna biti odlična vadba za celotno telo in sprostitev ob stresnih situacijah, ko bi žogico najraje odbili daleč v nebo. Na barve neba pa spominja komplet loparčkov za namizni tenis znamke Tiffany & Co. Loparja sta ročno izrezljana iz bogatega ameriškega oreha, ki je obdan z usnjem v za znamko značilni turkizni barvi. Logotip je vtisnjen na srebrne ploščice na držalu ter na tri žogice, ki dopolnjujejo čudoviti komplet loparjev. Cena? 680 evrov.

Foto: Tiffany & Co.

Ročna dela

Prava paša za oči je ročno izdelana telovadba oprema znamke FYSIK iz Bangkoka, ki sta jo ustanovila zakonca Olofsson. Za izdelavo uporabljajo nerjaveče jeklo, pravo usnje v temno rjavi barvi ter masivni les, izdelki pa so rezultat marljivih rok spretnih tajskih lokalnih mojstrov. Izbira pripomočkov je resnično bogata, saj kolekcija vključuje različne uteži, kolebnice, žoge, boksarsko vrečo ter tudi klop za domači fitnes. Cene izdelkov se začnejo pri 50 evrih.

Foto: Fysik

Zadetek v polno

Znamkam, ki so svojo ponudbo dopolnile s telovadnimi pripomočki, se je pridružila tudi znamka Versace. V svoj ikonični baročni vzorec je namreč odela košarkarsko žogo, za katero morate odšteti 190 evrov. Edini pomislek in vprašanje, ki ga imamo je, kako hitro se čudovit rumeno oranžen vzorec pri igri na betonu uniči.

Foto: Versace

Zlata mrzlica

Verjamemo, da vam bo ob vadbi in še posebej pogledu na ceno teh uteži – set znaša 3500 evrov! – pošteno vroče. Ročno izdelane uteži za roke znamke Atelier Biagetti so prevlečene z usnjem v zlati ali srebrni barvi, set pa vključuje eno, dve in tri kilogramske uteži.

Foto: Atelier Biagetti

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close