Mačka Karla Lagerfelda v spomin lastnika lansira omejeno modno linijo

02. april 2019

Mačka Karla Lagerfelda v spomin lastnika lansira omejeno modno linijo

02. april 2019

Morda bi napovedana kolekcija izpadla kot ekstravaganten projekt, če ne bi šlo za dobrodelno akcijo, ves prihodek od prodaje izdelkov z mačko Choupette v glavni vlogi gre zavetiščem za živali

Vsak skrben in srčen lastnik živali vam lahko pove, da je dolgo žaloval za preminulim ljubljenčkom, ki je sčasoma postal polnopraven družinski član. No, tudi živali žalujejo za svojimi pokojnimi lastniki in bi to povedale, če bi le govorile človeški jezik.

Le kdo, ki je tesneje spremljal delo pokojnega nemškega genija mode, Karla Lagerfelda, ni slišal tudi za njegovo ljubljeno mačko Choupette, s katero sta bila nerazdružljiva? Zanimanje medijev, kaj se s Choupette dogaja po smrti dolgoletnega glavnega modnega oblikovalca hiše Chanel, zato ne pojenja.

Lagerfeld na srečo ni bil tako ekscentričen, da bi svoje premoženje in nasledstvo prepisal na Choupette, rodovniško mačko birmanske pasme; toda muca, ki še vedno žaluje za svojim človekom, bo (kajpak ne sama) v spomin lastniku lansirala omejeno izdajo s svojim imenom ter podobo. Gre za napovedano Choupettino kolekcijo majic, skodelic ter zaščitnih pokrovčkov za pametne telefone znamke iPhone.

https://www.instagram.com/p/BgDId9IgEsc/?utm_source=ig_embed

Morda bi napovedana kolekcija izpadla kot še en čudaški in ekstravaganten projekt, če ne bi v resnici šlo za dobrodelno akcijo, ves prihodek od prodaje izdelkov z mačko Choupette v glavni vlogi bo namreč prejel dobrodelni sklad za pomoč zapuščenim živalim v kalifornijskih zavetiščih.

https://www.instagram.com/p/BvBAbiIFaRu/?utm_source=ig_embed

Ob tem se še spomnimo, da je pokojni velikan mode podobo svoje ljubljene domače živali že prej upodabljal na svojih stvaritvah in modnih dodatkih samostojne znamke Karl Lagerfeld. To uspešno in cenovno bolj dostopno linijo pod svojim imenom je oblikoval vzporedno z dih jemajočimi kreacijami za pariško hišo Chanel.

https://www.instagram.com/p/BcXkPXbg0pt/

Lagerfeld je bil odličen slikar in vsestranski umetnik, a ker ga žal ni več med nami, bo grafike za omejeno kolekcijo narisala ilustratorka Monica Smiley, prav ona je oblikovala tudi logotip za Instagram profil @choupettesdiary oziroma ‘Choupettin dnevnik’, kjer lahko spremljamo življenje najbolj slavne mačke.

D. S.

Foto: Instagram, Fashionweek Daily, FT

Style. Več novic

New Report

Close