Mejkap nasvet: naličite ustnice kot profesionalka

22. marec 2024

Mejkap nasvet: naličite ustnice kot profesionalka

22. marec 2024
Foto: Instagram @selenagomez

Mejkap nasvet: naličite ustnice kot profesionalka

22. marec 2024
Foto: Instagram @selenagomez

Profesionalni umetniki ličenja imajo svoje trike, s katerimi ustvarijo brezhibno šminko in prekrasen nasmeh zapeljivo naličenih ustnic.

Če še ne uporabljate črtala za ustnice, je čas, da se to spremeni! Gre namreč za nujen pripomoček, če se šminkate vsak dan.

Pa vendar vam tudi črtalo ne bo kaj dosti pomagalo, če ga ne boste znali nanesti pravilno. Z njegovo pomočjo bo tudi šminka na vaših ustnicah izpadla precej bolje in dodelano. Vsi pa vemo, da je šimnka večna klasika in vsekakor ličilo, ki ga mora imeti vsaka ženska.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Da bi bila šminka na ustnicah videti brezhibno, upoštevajte naslednje nasvete:

  • Najprej preprečite ‘razlivanje’ šminke v gubice okoli ustnic tako, da okoli njih naneste obstojen korektor gostejše teksture.
  • Nato robove ustnic obrčtajte s svinčnikom za ustnice, pri čemer naj bo svinčnik v istem barvnem odtenku ali vsaj zelo podobnem, kot je izbrana šminka.
  • Zatem namažite ustnice s šminko, pri čemer začnite z nanašanjem od sredine ustnic proti zunanjemu robu, tako na zgornji kot na spodnji ustnici.
  • Odvečno količino šminke odstranite s papirnatim robčkom, tako da ga vstavite med ustnice, te pa nežno stisnete skupaj. Na ta način boste preprečile, da bi se šminka ‘preslikala’ na zobe.
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Za dodatno obstojnost lahko za konec nanesete še en sloj črtala, da dosežete intenzivnejši pigment in bo vaša šminka na ustnicah obstojna več ur.

Tiste, ki si želite še daljšo obstojnost, pa pred drugim nanosom črtala (že našminkane) ustnice rahlo popudrajte z brezbarvnim pudrom v prahu.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close