Mamice, ki so pokazale svoje trebuhe po porodu – to je pravi standard lepote!

24. april 2020

Mamice, ki so pokazale svoje trebuhe po porodu – to je pravi standard lepote!

24. april 2020

Niste “poškodovane”. Še vedno ste lepe. Še vedno ste pomembne. Še vedno ste zapeljive. Še vedno ste ve in še več!

Edina stvar, ki jo mora žensko telo po porodu narediti, je dokazati čudovito dejanje ustvarjanja novega življenja. Vse stiske in bolečine izginejo, ko prvič zagledamo svojega otroka.

Zakaj začenjamo to lepoto same sebi kvariti s skrbmi, kako smo videti in koliko kilogramov viške je ostalo po porodu in zakaj nimamo čvrstega trebuha? Saj to je čisto običajno in čisto nepomembno.

Številne mamice, ki so prišle do tega spoznanja, so svoje izkušnje in razmišljanja delile z drugimi ženskami ter objavljale fotografije svojih trebuhov skupaj s številnimi navdihujočimi in močnimi sporočili.

Vsem »nepopolnim« mamicam: Niste “poškodovane”. Še vedno ste lepe. Še vedno ste pomembne. Še vedno ste zapeljive. Še vedno ste ve in še več!

Poglejte, kaj so zapisale nekatere:

“Dolg je seznam, kaj vse je telo prestalo. Mogoče je to ena stvar, mogoče jih je 10. Mogoče je prebolelo hudo bolezen, mogoče preteklo maraton. Mogoče samo preprosto obstaja in v njemu živi čudovita duša. Kar koli že je, je neverjetno in dragoceno. Spoštujmo ga in naredimo to skupaj!”

https://www.instagram.com/p/BynOarkgypQ/?utm_source=ig_embed

“Zaslužila sem si to telo in nihče mi ne bo rekel, da je manj lepo, potem ko je ustvarilo nekaj tako čudovitega, kot je novo življenje.”

https://www.instagram.com/p/5X7-nKqtox/?utm_source=ig_embed

“Kot otrok sem bila zdrava, vendar suha. Govorili so mi, da sem podhranjena in da me bo odnesel veter. Mami so govorili, naj me pošteno nahrani, naj jem čokolado in hitro prehrano, saj se moram zrediti. Po porodu imam 10 kilogramov viška in zdaj mi vsi govorijo, da sem se zredila. Vedno se bo našel nekdo, ki se mu zdi prav, da komentira tvoj videz. Odgovorite jim, da smo superženske, v vseh možnih oblikah in velikostih.”

https://www.instagram.com/p/BQubPt0lCgg/?utm_source=ig_embed

“Lahko, da sem mehkejša, vendar sem močnejša! Te strije pa me spominjajo, da sem tu nosila Emilio Ren.!

https://www.instagram.com/p/BeB7Peyg7-U/?utm_source=ig_embed

“Neverjetna si! Nežna in dragocena. Daješ in neguješ. Lepa si in čustvena. Vredna občudovanja. Vredna ljubezni. Ustavi ta trenutek in imej se rada. Ponavljaj si to ves čas.”

https://www.instagram.com/p/BhpafDlFlBf/?utm_source=ig_embed

“Včasih sem se tehtala vsako jutro ter se obremenjevala s kilogrami. V ogledalo se nisem pogledala skozi celo nosečnost. Takoj po porodu sem stopila pred ogledalo in odvrgla ogrinjalo. Zdelo se mi je, da se vidim prvič v življenju. Po nekaj sekundah sem zaprla oči, se obrnila in se oprhala. To je bil začetek poti, na kateri sem se naučila ljubiti sebe. Bila je dolga pot, ki se ne bi zgodila, če tega ne bi poskusila.”

https://www.instagram.com/p/BqspFCjAjel/?utm_source=ig_embed

“Močne. Pogumne. Samozavestne. Lepe. Združene. MAME.”

https://www.instagram.com/p/Bw5HalZAIJQ/?utm_source=ig_embed

“Imam odvečno kožo, imam strije. In veste kaj?! ČUDOVITO JE. Nimam več konfekcijske številke 34, ampak 40. Nimam več 51 kilogramov, ampak 61. Do svojega telesa občutim strahospoštovanje, saj je v sebi nosilo kar 5 otrok.”

https://www.instagram.com/p/B3VHdSCpp6b/?utm_source=ig_embed

Foto: Instagram

Style. Več novic

New Report

Close