Manekenka iskreno o svojem duševnem zdravju: “Mučno in izčrpavajoče je”

26. januar 2022

Manekenka iskreno o svojem duševnem zdravju: “Mučno in izčrpavajoče je”

26. januar 2022
Foto: Profimedia

Svetovno znana manekenka Bella Hadid je javno spregovorila o svojih težavah s psihičnim zdravjem. 

25-letna manekenka je pred dnevi na podcastu My Monday Morning svoje duševno zdravje označila kot “mučno in izčrpavajoče”. Na vprašanje, kaj je njena skrivnost pri jutranji izbiri oblačil za tisti dan, je povedala, da stilista nima že približno dve leti. Dodala je, da je “psihično v zelo čudnem stanju” in da ji je bilo zelo težko vstati iz postelje in se preobleči iz pižame. K temu niso pripomogli paparaci, ki so jo čakali pred vrati in njena anksioznost je bila zaradi tega še toliko hujša. 

“V zadnjem letu je bilo zame zelo pomembno, da sem se naučila, da tudi če ljudje govorijo o mojem stilu in ali jim je všeč ali ne, ni pomembno, ker to je moj stil,” je povedala. “Ko zjutraj zapustim hišo, pomislim: ali me to osrečuje? Ali se počutim dobro v tem in ali se počutim udobno?”

Na svojem Instagramu je objavila jokajoče selfije

Manekenka je novembra na svojem Instagram profilu objavila selfije, na katerih je povsem objokana.

“Imela sem res depresivne epizode in moja mama ali moj zdravnik sta me vprašala, kako sem, in namesto da bi odgovorila z besedami, sem jima samo poslala sliko. To je bilo zame takrat najlažje storiti, ker nikoli nisem zmogla razložiti, kako sem se počutila,” je pojasnila.  

Dodala je, da je bila takrat v izredno mučnem in izčrpavajočem fizičnem in psihičnem stanju in za svoje stanje ni poznala razloga. V takšnem stanju je bila zadnja tri leta. 

Za objavo slik se je odločila, ker je želela, da se se vsi, ki so morda v podobnem stanju, zavedajo, da je popolnoma sprejemljivo, da se tako počutijo. Ljudem želi sporočiti, da čeprav na Instagramu stvari delujejo lepe, smo na koncu dneva vsi samo ljudje. Pravi, da je ljudem želela pokazati, kdo v resnici je. “Na neki točki nisem bila več sposobna objavljati lepih slik,” je dodala. 

Objava teh fotografij ji je dala vedeti, da v svojih občutjih ni sama, saj se je na njeno objavo odzvalo veliko ljudi, ki so povedali, da se tudi sami spopadajo z duševnimi težavami. 

Kako se počuti danes in kaj ji pomaga?

Manekenka se danes počuti veliko bolje, toda zaveda se, da se mora s svojimi težavi spopadati vsak dan znova. “Imam dobre dneve, danes je dober dan,” je povedala novinarjem. “Megla v mojih možganih se počuti bolje. Ne počutim se depresivno. Nimam toliko anksioznosti kot običajno. Toda jutri se lahko zbudim in sem popolnoma nasprotno.” 

Zelo ji pomaga vsakodnevna hoja, pa tudi opominjanje, da ni sama – s podobnimi občutki se spopadajo številni. Brala je tudi knjige za samopomoč, jahala konje in eksperimentirala s kristali. 

Style. Več novic

New Report

Close