Mediteranske testenine s kozicami

Meta Vražič, 14. maj 2022.
Foto: Unsplash

Uživajte v harmoniji kozic, belega vina, česna in olivnega olja.

Nič ni boljšega kot morske specialitete, še posebej v toplejših mesecih. Kombinacija testenin in kozic bo razveselila vsako brbončico, in ko dodamo še kozarec belega vina, užitku ni konca.

Ta okusna jed je idealna za pripravo v toplejših dneh, saj ne zahteva veliko časa ob štedilniku in ponuja polno paleto mediteranskih okusov. Če nimate kozic, jih lahko nadomestite s školjkami ali drugimi morskimi sadeži in dobite prav tako okusne mediteranske testenine.

Sestavine:

  • 250 g očiščenih kozic,
  • 400 g testenin po izbiri,
  • 3 stroki česna,
  • 100 ml belega vina,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 šopek peteršilja.
Foto: Unsplash

Priprava:

1. Testenine najprej skuhajte po navodilih na embalaži, da so “al dente”.

2. Medtem v ponvi segrejte olivno olje in popražite kozice, a ne več kot 3 minute.

3. Kozice odstranite iz ponve in nato v isto segreto ponev postavite na drobno sesekljan česen in pecite do mehkega. V ponev prilijte belo vino in vse skupaj kuhajte nekaj minut na močnem ognju, da se vino zmanjša za polovico.

4. V povreto omako dodajte kuhane testenine in pol skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine. Vse dobro premešajte in kuhajte še minuto ali dve.

5. Ko so testenine pripravljene, dodajte kozice in sesekljan peteršilj ter vse skupaj dobro premešajte.

6. Testenine postrezite s kozarcem vina in uživajte v okusu Sredozemlja!

New Report

Close