Meghan in Harry sta sinu dala ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

08. maj 2019

Meghan in Harry sta sinu dala ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

08. maj 2019

Navdušena novopečena starša Meghan in Harry sta po številnih ugibanjih le razkrila, da sta sina imenovala Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Pokazala sta ga kraljici in javnosti.

Vojvoda in vojvodinja suseška sta za sina, ki ga je Meghan rodila ta ponedeljek, 6. maja, izbrala ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor, česar ni nihče pričakoval, vsaj po stavnicah sodeč.

Malega princa, sedmega v vrsti za britansko krono, sta presrečna starša že pokazala javnosti, prav tako sta ga peljala na prvi obisk k prababici, Kraljici Elizabeti II.. Okrajšano in ljubkovalno nameravajo dečka klicati kar Master Archie.

Tako se je glasila novica iz Buckinghamske palače. Svetu in radovedni javnosti so malega princa pokazali ob 12.40 uri, toda šele sedaj je znano tudi njegovo ime.

Še pred odločitvijo za ime sta namreč mlada starša želela sinčka pokazati še njegovi prababici, Kraljici Elizabeti II in princu Filipu, vojvodi Edinburškemu.

To je njun že osmi vnuk, prvo srečanje z Archiejem pa je potekalo kar na gradu Windsor. Poleg mladih staršev je bila z družinico še Meghanina mama Doria Ragland.

Archie je sicer ime nemškega izvora, okrajšava za ime Archibald, kar pomeni pogumen oziroma drzen. Archiejevo drugo ime pomeni ‘Harryjev sin’, priimek pa je seveda skladen z dediščino britanske kraljeve družine.

Ime novega prestolonaslednika je presenetilo marsikoga, saj je največ stavnic pobralo moško ime Alexander. Za Archieja je glasoval samo eden od stotih, imena Harrison pa sploh ni bilo na nobenem od stavnih lističev.

D. S.

Foto: AP, Daily Mail

Style. Več novic

New Report

Close