Meghan Markle pred modnim polomom rešil princ Charles

03. april 2019

Meghan Markle pred modnim polomom rešil princ Charles

03. april 2019

Ko se je vojvodinja suseška pred nekaj dnevi udeležila prve prekomorske državniške večerje na Fijiju, njeni oboževalci niso spregledali, da Meghan ni nosila tiare. Toda ta odločitev ni bila njena…

Najlepša članica britanskega dvora Meghan Markle se je pred tremi dnevi na eksotičnem tihomorskem otoku Fijiju v družbi moža, princa Harryja, in drugih članov kraljeve družine, udeležila svoje prve prekomorske državniške večerje.

Meghan se je skrbno pripravila na imeniten obisk in izbrala garderobo za vse možne stylinge na tem dogodku. Na slavnostni večerji na Fijiju se je sprva nameravala pojaviti s tiaro v laseh, a je njen tast, britanski kronski princ Charles, posegel v njeno odločitev. S tem jo je rešil pred velikim modnim polomom, so zadnje dni komentirali številni britanski in drugi časopisi.

Zakaj se je 70-letni princ vtaknil v modno odločitev svoje snahe? Za začetek je treba vedeti, da imata Združeno kraljestvo oziroma Velika Britanija in Fiji dolgo skupno zgodovino. Vsi člani kraljeve družine so že obiskali ta otok (Meghan in Harry sta ga prvič lani oktobra, a ne na tako visoki ravni).

princ Charles med slovesno predajo Liste neodvisnosti leta 1970

Prav princ Charles je lokalnim oblastem na Fijiju leta 1970 slovesno predal Listino neodvisnosti, štiri leta kasneje pa so ga fotografi celo ujeli med tradicionalnim obrednim plesom z domačini.

angleška kraljica Elizabeta I. in kralj Jurij VI. na Fijiju leta 1927

Otok je obiskovala že Elizabeta I., mati kraljice Elizabete II. in to skupaj z možem, britanskim kraljem Jurijem VI., kar priča o dolgi povezanosti delov države Britanske skupnosti narodov (angleško Commonwealth) in matične monarhije.

Čeprav je načeloma sprejemljivo, da članice britanske kraljeve družine nosijo tiaro ali krono na obiskih teh držav, pa omenjeni razkošni ‘modni dodatek’ v nekaterih delih Commonwealtha ni preveč zaželen. Pretirano dragemu okrasju se je bolje izogibati, kar princ Charles, ki je Fiji obiskal že velikokrat, dobro ve.

https://www.instagram.com/p/BmDSkPqgJAQ/?utm_source=ig_embed

Tiara na glavi prikupne Meghan bi lahko prisotne spomnila na kolonialno preteklost, ki ni bila vselej miroljubna, ali pa bi jo dojeli kot odvečno ekstravaganco.

“Vojvodinji je princ Charles nadvse ljubeznivo pojasnil, da nošenje tiare na večerji ne bi bilo najbolj primerno,”

je oseba, ki si je blizu s člani dvora, povedala za britanski tabloid Daily Mail.

Zato je Meghan namesto tiare nosila diamantne uhane, za njih se že ugiba, da so najbrž dediščina britanskega dvora oziroma delček bogate kraljeve zbirke nakita, ki sicer spada med največje zasebne kolekcije dragocenosti na svetu.

D. S.

Foto: Daily Mail, Getty Images, AP, Cosmopolitan

Style. Več novic

New Report

Close