Mercedesovi avtomobili po novem z vgrajenim TikTokom!

27. februar 2023

Mercedesovi avtomobili po novem z vgrajenim TikTokom!

27. februar 2023
Foto: Mercedes-Benz

Bodo tako zmanjšali uporabo telefonov med vožnjo?

Medtem ko imajo nekateri Teslini in Mercedesovi modeli že vgrajene spletne brskalnike, prek katerih sicer lahko gledamo TikTok in druge spletne strani, pa bodo prihodnje leto lastniki Mercedes-Benzovega E-class avtomobila lahko tudi snemali TikToke z voznikovega sedeža. 

Mercedes bo z novim avtomobilom voznikom omogočal tudi igranje igrice Angry Birds ter opravljanje službenih videoklicev, pri čemer laptop ne bo potreben. V avto si bodo lastniki namreč lahko naložili tudi aplikacije, kot so Zoom in Webex, na vrh armaturne plošče pa bodo vgradili tudi majhno kamero, ki jo bodo vozniki lahko uporabili za snemanje, video klice in selfieje. 

Foto: Mercedes-Benz

Pri tem Mercedes dodaja, da se bo plesne gibe z obema rokama lahko snemalo, ko bo avto parkiran, enako velja tudi za službene videoklice in snemanje selfiejev. 

Novi E-class model bo imel prav tako stekleno armaturno ploščo, ki bo vsebovala tudi zaslon na dotik za sovoznika, pri Mercedesu pa pravijo, da bo armaturna plošča oblikovana z namenom, da zmanjša potencialne distrakcije za voznika. Kamera bo tako na primer zaznala, kako pogosto in za koliko časa voznik pogleda proti zaslonu in bo zaslon tudi zatemnila, če bo to potrebno. Na sovoznikovem sedežu pa bo mogoče prek zaslona gledati videe, predvajati glasbo in brskati po spletu.

Avto bo imel vgrajeno tudi umetno inteligenco, ki bo prepoznala voznikove navade in preference glede temperature, svetlobe in zatemnitve v avtomobilu, lastniki pa lahko nastavijo tudi svoje “rutine” za specifične situacije, na primer spreminjanje svetlobe v toplejše odtenke, ogrevanje sedežev pri določeni temperaturi in podobno. 

Cene za E-class, ki je umeščen nekje v sredino Mercedesovih modelov (večji je kot avtomobili A in C razreda, toda manjši in cenejši od prestižnega S razreda) še ni, toda cene za letošnji model se začenjajo pri 56 tisoč dolarjih (okrog 53 tisoč evrov). Več o novem modelu naj bi bilo razkrito v prihodnjih mesecih.

Avtor
Piše

B.P.

Style. Več novic

New Report

Close