Miša Molk na nacionalki šokirala svojo gostjo: “Vi ste lezbijka”

30. november 2021

Miša Molk na nacionalki šokirala svojo gostjo: “Vi ste lezbijka”

30. november 2021
Avtor: Twitter

Na družbenih omrežjih odmeva zgražanje nad Mišo Molk, ki je v intervjuju na nacionalni televiziji javno razkrila spolno usmerjenost igralke Mie Skrbinac.

Miša Molk je v nedeljo v oddaji Z Mišo gostila igralko Mio Skrbinac, katero je v enem trenutku šokirala z izjavo: “Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, vi to živite, vi ste to outirali.”

Mia ji je ob tem namenila hladen pogled, v katerem je bilo zaznati osuplost in šok. Ker je bila nekaj trenutkov tiho, je Miša nadaljevala: “Povejte? Sem vas spravila v zadrego?” – “Ja.” – “S čim?” – “S tem, da tega nisem nikoli javno outirala.” – “Greva naprej v pogovoru?” – “Ne, zdaj ne greva naprej.”

Mlada igralka je nato po kratkem premisleku sklenila svoje misli in ji odgovorila:

“Nisem danes pričakovala ali bila kakorkoli pripravljena govoriti o tem, ravno zaradi tega, ker nočem s tem dajati nekega prostora za oznake in stereotipe, ki jih lahko to nosi, in zasenči druge stvari, ki so zdaj pomembne, to nosi etiketo.”

“Nisem javno outirana kot lezbijka, ne zdi se mi problem, če je kdo istospolno usmerjen ali kakorkoli ne ustreza nekim heteronormativnim pričakovanjem odnosa, sama pa mislim, da smo onkraj ali pa vsaj bi si želela, da smo onkraj nekih definicij spolne usmerjenosti.”

Na družbenih omrežjih odmeva zgražanje nad potekom intervjuja

Na Twitterju so se pojavili burni odzivi nad Mišinim javnim razkritjem Mie in predvsem zgražanje nad tem, kako jo je stisnila v kot in javno izpostavila njeno spolno usmerjenost.

Nič drugače ni na Facebooku, kjer so nekateri komentarje o tem, kako neprimerna je bila voditeljica, zapisali kar na Mišini uradni strani.

“To je bilo shrljivo poslušati in gledati. Skušam se dovolj zbrati, da poskusim razumeti iz kje izhajate, kakšna je bila vaša namera, kaj je želel ta pogovor sporočiti? Ob gledanju sem morala večkrat zaustaviti posnetek, da sem lahko sploh prebavila vaša srce parajoča vprašanja. Podlo. Hladno. Strašljivo,” se glasi en komentar, številni pa gredo v podobno smer. “Ga.Miša…zelo slab intervju..gostja se je morala celo oddajo samo zagovarjati….zelo neprofesionalno.” In: “Zelo, zelo ste me razočarali ga. Molk. Tako zelo ste gostjo razgalili, da nimam besed. Ni si zaslužila tega, res ne.”

Nekateri so ob tem izpostavili, kako bi se ona počitola ob tem, če bi jo nekdo tako javno soočil z lepotnimi popravki: “Ga. Molk, kako svobodno pa vi sprejemate staranje? Tudi vi se poslužujete raznih operacij, to ni nobena skrivnost. Povejte. Sem vas spravila v zadrego? Greva naprej?”

Miša se je pod komentarji branila z besedami, da sta se z Mio vnaprej vse dogovorili in da je ni presenetila s tem vprašanjem, a kljub temu so ji komentatorji dali vedeti, da so med intervjujem vseeno čutili nelagodje. “Ja, tudi sama sem čutila vseskozi Miino nelagodje in Mišino neempatičnost ob tem, kakšno je bilo pa ozadje, ne vem. Se bo izvedelo počasi.”

Krožiti je začela tudi Mišina fotografija z značko #sisama, ki kontrira znački #nisisama, ki je spremljala pogumno Miino razkritje, da jo je profesor na AGRFT-ju spolno nadlegoval.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close