Modni ‘dvoboj’: Melania Trump brez možnosti proti prvi dami Poljske!

19. junij 2019

Modni ‘dvoboj’: Melania Trump brez možnosti proti prvi dami Poljske!

19. junij 2019

Stilski kritiki tokrat soglašajo: ameriška prva dama je na modnem prizorišču doživela svoj prvi poraz! Ni ji pomagal niti kostim Calvina Kleina, niti salonarji z visoko peto Manola Blahnika

Ameriški predsedniški par Melania in Donald Trump sta v Beli hiši pred nekaj dnevi gostila predsednika Poljske, Andrzeja Duda, in njegovo ženo, prvo damo Poljske, Agato Kornhauser-Duda, ki sta, mimogrede, poročena že od leta 1994 in imata 24-letno hčerko.

Za to priložnost si je prva dama ZDA, tako se zdi, odločila vzeti premor pri nošenju oblek, v katerih smo jo zadnje čase pogosto videvali; elegantne in lahkotne tkanine je tokrat zamenjala z nekoliko over-size krojenim hlačnim kostimom v nadvse nežni rožnati barvi.

Melanijin komplet ni kar tako, saj nosi etiketo Calvin Klein. Sestavljata ga rahlo strukturiran suknjič z zanimivimi bež gumbi, ki mu dajejo poseben pečat, ter ženstvene, malce širše krojene hlače z belo črto, ki igra vlogo bočnega šiva. K elegantnemu roza kostimu, ki bi ga bila vesela vsaka poslovna ženska, je lepa Slovenka oblekla preprosto belo srajco, celoten videz pa dopolnila z belimi salonarji z visoko peto, ki jih je oblikoval kultni Manolo Blahnik.

Po drugi strani se je Agata Kornhauser-Duda, prva dama Poljske, že pred obiskom še kako dobro zavedala, da si bo iz oči v oči stala s slovečo modno ikono in nekdanjo uspešno manekenko, ki zna odlično izbirati stylinge, zato se je temeljito pripravila za ta visok državniški obisk v družbi svojega moža. Za srečanje z ameriškim predsedniškim parom je izbrala res zanimivo in všečno črno-belo obleko A-kroja, s pasom, ki je le še poudaril njen vitek stas.

K tej obleki, ki je kljub preprostosti (ali morda prav zaradi nje) naredila močan vtis na opazovalce ter modne kritike, je prva dama Poljske obula nadvse enostavne in udobne salonarje v črni barvi s peto srednje višine. Stilski kritiki z vsega sveta so bili tokrat soglasni: prva dama Poljske, Agata Kornhauser-Duda, je hote ali nehote ‘zmagala’ v tem (ne)načrtnem modnem duelu dveh predsedniških žena! Bravo Poljska, 12 točk!

D. S.

Foto: Toronto Star, Daily Caller, Getty Images, Flickr, W Magazine

Style. Več novic

New Report

Close