Modni nasvet: kako kombinirati različne vzorce?

14. maj 2019

Modni nasvet: kako kombinirati različne vzorce?

14. maj 2019

Usklajevanje dveh ali treh, celo štirih vzorcev v en ‘outfit’ ni huda znanost, če se le držite izbranih pravil, ki pa so bistvena. Pri kombiniranju vzorcev je najbolj pomembno uskladiti barve vzorcev.

Ko je govora o oblačenju, ima vsaka od nas svoj slog in okus, morda celo poseben odnos do mode in svoj ‘statement’ videz, ki je samosvoj oziroma ga drugi ljudje takoj prepoznajo. Čeprav je ‘cona udobja’ prijetna, sploh, ko se nam mudi in nimamo časa razmišljati o garderobi, vsaka od nas kdaj sanjari ali se skrivoma poigrava z mislijo, da bi stopila izven svojih okvirjev.

Morda zato, da bi vsaj občasno ustvarile bolj zanimive, morda celo ekstravagantne kombinacije? No, ali sploh obstaja kaj bolj vpadljivega, kot je nošenje ‘outfita’ z različnimi vzorci, ki pa vseeno kar ‘padejo skupaj’ v odličen modni videz?

Na kombiniranje vzorcev se je do nedavnega gledalo kot na posebej zahtevno umetnost v oblačenju in sestavljanju garderobe. Prav zato se jih veliko žensk (in tudi moških, da ne bo pomote) boji in prepuščajo tovrstne ‘modne igre’ poznavalcem ter fashionistam. V najboljšem primeru nosijo en sam vzorec k drugim enobarvnim oblačilom.

Toda tudi usklajevanje dveh ali treh, celo štirih vzorcev v enem outfitu ni tako huda znanost, če se le držite izbranih pravil, ki pa so bistvena. Pri kombiniranju vzorcev je najbolj pomembno uskladiti barve vzorcev. Zato sta dva različna vzorca skupaj, vendar v ujemajoči se barvi, videti odlično, čeprav sta vzorca različna.

@margoandme
@thestylebungalow

Bolj pogumne se naj preizkusijo tudi v kombiniranju vzorcev v komplementarnih, čeprav različnih barvah. Skupaj se recimo odlično podata zelena in roza barva. Tako boste celo z vzorci v različnih barvah ustvarile vpadljiv, a še vedno skladen outfit.

@ninasandbech
@meganellaby

Poletje prinaša s seboj najbrž najbolj priljubljen vzorec: črte. Črte so na splošno odličen vzorec za kombiniranje z vsemi drugimi vzorci ali potiski, ker pravzaprav že veljajo za t.i. ‘nevtralno cono’. Klasičen črtast vzorec v črni in beli ali celo v mornarsko modri boste zlahka kombinirale k drugim vzrocem in potiskom.

@ninasandbech

Če vas še nismo prepričali, začnite počasi, npr. s preprostejšimi grafičnimi vzorci, saj jih je zares lahko uskladiti z bolj kompleksnimi, kot je denimo ‘animal print’ ali živalski potisk. Za zgled naj vam bodo izbrane fotografije in modne kombinacije priljubljenih deklet z Instagrama, ki znajo izvrstno stopiti iz svoje cone udobja in se pokazati okolici!

D. S.

Foto: Instagram, Glamour

Style. Več novic

New Report

Close