Modni svet žaluje: umrl je slavni novinar, stilist in kreativni direktor

19. januar 2022

Modni svet žaluje: umrl je slavni novinar, stilist in kreativni direktor

19. januar 2022
Foto: AP Photo/Seth Wenig via Guliver

Včeraj je v 74. letu starosti umrl eden najvplivnejših ljudi v modni industriji, André Leon Talley. Med drugim je bil tudi kreativni direktor Vogua in desna roka legendarne Anne Wintour.

André Leon Talley je preminil v newyorški bolnišnici, star 73 let. Umrl je za posledicami bolezni, a ni znano, katere.

Slavni modni novinar, stilist in nekdanji kreativni direktor ameriške izdaje revije Vogue (ki je bil hkrati tudi desna roka legendarne, neizprosne urednice Anne Wintour), je bil znan predvsem po svojem vpadljivem in ekscentričnim oblačenju, pa tudi s kritičnimi komentarji, pri katerih se ni zadrževal.

André Leon Talley in Anna Wintour Foto: AP Photo/Diane Bondareff via Guliver

Tekom več kot 60 let dolge kariere v modnem svetu je postal legenda, ki se je vseskozi borila za več temnopoltih manekenk na modnih brveh.

Številni so ga bolje spoznali tudi kot sodnika v šovu Ameriški top model, v ospredju pa je bil tudi v času predsedovanja ameriškega predsednika Baracka Obame, saj je bil glavni modni svetovalec zakoncev Obama.

Talley je bil tudi LGBT ikona, o svoji lastni spolni usmerjenosti pa je nazadnje govoril leta 2018, ko je dejal, da ni heteroseksualen, temveč, da je “odprt v svoji seksualnosti”.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close