Modni trendi, ki bodo zavladali letu 2023

28. december 2022

Modni trendi, ki bodo zavladali letu 2023

28. december 2022
Foto: IMAXtree

Tri mesece po tem, ko so nove kolekcije na modnih brveh pokazale vse, kar lahko pričakujemo v novem letu, so se modni trendi za 2023 počasi začeli prebijati v trgovine. Kaj bomo nosili?

Trendi se obračajo k uporabnosti – s kargo hlačami, džinsom in nosljivimi silhuetami, ki so jih potrdile spomladanske modne revije največjih modnih znamk.

Kar zadeva barve, bo leto 2023 morda končno pomahalo v slovo modni vroče rožnati barvi in naredilo prostor za nove, vznemirljive odtenke. A kljub temu ne pričakujte, da bo vse v znamenju Pantoneove barve leta Viva Magenta.

Pred nami je šest modnih trendov leta 2023, ki jih lahko dodate na svoj nakupovalni seznam.

Foto: IMAXtree

Kargo hlače

Čeprav jih generacija Z nosi že zadnjih nekaj mesecev, bodo kargo hlače prihodnje leto doživele še večji preboj. Spomladi bo ta trend dobil prilagojene silhuete, zanimive postavitve žepov in nevsakdanje tkanine, kot sta svila in organza, barve pa bodo presegle klasično kaki in olivno barvo.

Foto: IMAXtree

Prosojna oblačila

Leta 2023 se bo “golo oblačenje” z rdečih preprog preselilo na ulice. Od obleke, ki je videti kot celofan in se nosi preko maksi krila, do prosojne obleke, ki razkriva spodnje perilo – precej riskanten trend prihaja ne samo v vašo vikend garderobo, ampak celo med delovna oblačila.

Foto: IMAXtree

Preoblikovan džins

Minilo je kar nekaj časa, odkar smo bili tako navdušeni nad trendi džinsa. Veliko vrnitev priljubljenega materiala so že napovedale največje modne znamke, ki so na modne brvi poslale džins obleke brez naramnic, džins srajce ter celo džins spodnje perilo in čevlje.

Ne glede na to, za katero kategorijo se odločite, naj bodo to brezčasni kroji in silhuete, ki nimajo “roka trajanja”.

Foto: IMAXtree

Bleščice tudi čez dan

Zaradi količine bleščečih oprav, ki smo jih videli na tednih mode za pomlad/poletje, bi pomislili, da smo se vrnili v bučna dvajseta. Medtem, ko so bleščice običajno rezervirane samo za večerne oprave, jih bomo naslednje leto nosili tudi čez dan in z njimi popestrili klasične majice ali enostavne kavbojke.

Ta trend spomladi prihaja v vseh kovinskih odtenkih, od zlate in bronaste, pa do rožnato zlate in srebrne.

Foto: IMAXtree

Maksi krila

Kot odgovor na izjemno nepraktična mini krila leta, ki smo jih nosili leta 2022, so tukaj maksi krila, ki bodo vladala v prihodnjem letu. V skladu z zgoraj omenjenimi trendi kargo hlač in džinsa, pričakujte veliko nizkih silhuet z žepi in džins kril, ki segajo do tal, pa tudi različne potiske in nepričakovane materiale, kot je žamet.

Foto: IMAXtree

Pariško modra barva

Pomlad 2023 bo v znamenju pariško modre barve. Ravno dovolj živahna, da vzbudi pozornost in ravno dovolj subtilna, da jo lahko uporabite za vsakodnevne kombinacije – pariško modra bo navdušila tudi tiste, ki barvam niso najbolj naklonjeni.

Foto: IMAXtree

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close