Modni trik: kako izbrati čevlje, ki vas nikoli ne bodo žulili?

15. maj 2019

Modni trik: kako izbrati čevlje, ki vas nikoli ne bodo žulili?

15. maj 2019

Lepo je nositi modno in trendi obutev, a še pomembneje je, da se vam čevlji odlično prilegajo in da se v njih ne mučite med nošenjem ter vas ne ožulijo!

Čeprav ima mnogo žensk omare s čevlji, ki dobesedno pokajo po šivih, tudi same veste, da je bilo do sedaj nekaj nakupov obutve povsem zgrešenih in da te parčke predvsem gledate ter nikoli (ali res redko) nosite. Kadar pa jih, že po nekaj urah, ko ste obute vanje, preklinjate ne samo čevlje, ampak še vse okoli sebe.

Res ni prijetno, da vas obutev ožuli ali vam celo oguli kožo do krvi! Nošenje vložkov za čevlje in lepljenje obližev proti žuljem je kratkoročna rešitev. Pred vami so pametnejši triki od omenjenih dveh.

Uterque

Za začetek bodite pri nakupu pozorne, da je peta čevljev nekoliko trša, saj se bo mehka kaj hitro obrabila in vam otežila hojo. Bodite pozorne tudi na dejstvo, da ima skoraj vsak od nas eno stopalo večje od drugega. Razlika je lahko malenkostna, a se pri daljšem nošenju obutve hitro občuti.

Hogl

Zato vselej izberite tisto velikost številke, ki se popolno in udobno prilega večjemu stopalu! Če kupujete čevlje z izrazito visoko peto, pazite na to, da vam noga v takem salonarju ali sandalih ne bo polzela oz. drsela.

levo Pull&Bear, desno Bershka

Prav tako bodite pred nakupom pozorne, da je obuvalo dovolj fleksibilno. Zelo trda obutev namreč preprečuje normalno premikanje sklepov v stopalu, posledica tega je, da se noge hitro utrudijo. Gibljivost čevlja preizkusite tako, da obutev vzamete v roke in poskušate čevelj zviti. Če se upogne, obutev kupite, sicer pa ne!

Uterque

Nikoli ne verjemite prodajalkam, da se bo obutev sčasoma raztegnila in uhodila. Preverite tudi kakovost notranjosti čevlja in naj vas ne zavede zgolj lep modni zunanji videz.

Uterque

Kadar kupujete čevlje z višjo peto, naj bo peta visoka največ 9 centimetrov, oddaljenost med peto in podplatom pa naj ne bo manjša od treh centimetrov. Kolikor krajša je namreč razdalja med tema dvema, toliko bolj bodo čevlji med hojo nestabilni.

D. S.

Foto: Wall Street Journal, Instagram, Hogl, Uterque, Pull&Bear, Bershka

Style. Več novic

New Report

Close