Modni uredniki in stilisti soglašajo: To je plašč, ki bo hit letošnje zimske sezone!

08. avgust 2019

Modni uredniki in stilisti soglašajo: To je plašč, ki bo hit letošnje zimske sezone!

08. avgust 2019

#TeddyCoat

Kljub temu, da je poletje na višku, so modni poznavalci z eno nogo že v prihajajoči zimski sezoni. Nekaj modelov plaščev, ki so bili aktualni že v prejšnji sezoni, bodo življenjsko dobo podaljšali vsaj še za nekaj časa, kljub temu pa se je na samem vrhu znašel plašč, ki nikakor ne sodi med modne klasike, je pa na dobri poti, da to postane.

Ta modni kos se je pojavil prvič že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar ga je MaxMara leta 2013 ponovno oživela, nato pa se je ta trend nadaljeval iz leta v leto.

Popularnost je celo tako velika, da je postal obvezen kos v vseh kolekcijah največjih modnih znamk in seveda trendseterk ter modnih poznavalk. Med njimi je tudi naša urednica, saj ga ima v svoji omari že četrto sezono.

Urednica Anja Cajhen v teddy plašču Marine Yachting

Tako imenovani teddy coat je plašč, izdelan iz umetnega krzna, iz katerega izdelujejo otroške igrače – medvedke.

Popularnost teddy plašča je višek dosegla lansko leto, saj se je iskanje tega modnega kosa povečalo kar za tisoč odstotkov.

Plašč lahko nosite v kombinaciji s kavbojkami in puloverjem, še boljše pa je videti v kombinaciji s slip obleko ali krilom, visokimi škornji, oziroma supergami – česar se zvezdnice ulične mode zelo dobro zavedajo (poglejte si v galeriji).

In kako lahko s tako gotovostjo trdimo, da je tu must – have kos letošnje hladne sezone? S

pletno iskanje teddy plaščev je tudi zdaj izjemno visoka, saj je bil prav ta model že predstavljen v zimskih kolekcijah številnih vodilnih modnih znamk, kot na primer Celine in Ralph Lauren.

Foto: Pinterest, Instagram, Facebook

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close