Modrčki za spanje postajajo vse bolj priljubljeni – naj jih nosimo ali ne?

29. januar 2023

Modrčki za spanje postajajo vse bolj priljubljeni – naj jih nosimo ali ne?

29. januar 2023
Foto: Instagram @kimkardashian

Priljubljenost sproščenih in udobnih oblačil, v katerih lahko preživimo cel dan, se je razširila tudi na spalna oblačila, natančneje med modrčke za spanje. Na prvem mestu je udobje, modeli pa so zelo podobni športnim modrčkom in kratkim topom.

Na voljo so v podloženih različicah, z gobico ali brez, odvisno od želja. Poleg spanja se nekatere odločijo, da jih nosijo tudi podnevi, za celodnevno udobje.

Vendar se tukaj pojavi vprašanja: Ali je dobro spati v nedrčku? Gre pravzaprav za osebno izbiro in vprašanje udobja, saj nošenje spalnega modrčka naj ne bi bilo škodljivo za naše prsi.

Foto: Instagram @shopweworewhat

Prednosti spanja v modrčku

“Spanje v modrčku lahko pomaga pri nelagodju, ki ga povzroča otekanje dojk zaradi hormonskih sprememb ali dojenja,” je za byrdie.com poudarila ginekologinja in specialistka za plodnost dr. Lucky Sekhon.

Čeprav ni bilo dokazano, da lahko nošenje modrčka med spanjem pomaga prsim, da ne izgubijo elastičnosti, sta udobje in podpora, ki ju med spanjem prinašajo modrčki, za mnoge poglavitnega pomena.

Foto: Instagram @shopweworewhat

Slabosti spanja v modrčku

Spanje v modrčku pravzaprav nima zdravstvenih težav – nošenje modrčka za spanje ne bo poslabšalo cirkulacije, povzročilo raka na dojki ali ustavilo rasti dojk, kar so pogosta zmotna prepričanja.

Vendar je pomembno upoštevati pomen vzdrževanja njihove čistoče. Tako kot pri klasičnih modelih modrčkov je pomembno, da tudi spalne redno perete, saj lahko nošenje umazanega modrčka povzroči različna draženja in težave s kožo.

Foto: Instagram @oliviapierson

Izbira modrčka za spanje

Če iščete modrček za spanje, poiščite čim bolj mehke in prožne modele, ki vam bodo skozi noč nudili čim več udobja. Izbira barve in detajlov, kot je širina naramnic, pa je popolnoma vaša stvar!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close