Moški, ki je okradel Kim Kardashian, za zloglasni rop krivi kar njo

23. avgust 2022

Moški, ki je okradel Kim Kardashian, za zloglasni rop krivi kar njo

23. avgust 2022
Foto: Profimedia

Ropar dejanja ne obžaluje, zvezdnico pa celo krivi za veliki rop, ki se je zgodil v pariškem hotelu.

Eden od petih moških, ki so oktobra leta 2016 oropali Kim Kardashian, je ponovno komentiral zloglasni zločin nad resničnostno zvezdnico in dejal, da je “za to kriva sama,” ker se je tako bahala s svojim bogastvom.

Yunice Abbas je zaradi enega največjih ropov v Franciji v zadnjih dvajsetih letih v zaporu preživel dve leti, nato pa ga je sodnik zaradi zdravstvenih težav izpustil na svobodo.

A pred nekaj dnevi je spet dvignil prah, ko je za medije dal nov intervju, v katerem je brez dlake na jeziku dejal:

“Ker je metala denar stran, sem bil tam, da sem ga pobral in to je bilo to. Če se čutim krivega? Ne, vseeno mi je.”

Dodal je, da se iz spoštovanja do drugih ljudi, ki si takšnih stvari ne morejo privoščiti, ne bi smeli tako bahati, s čimer je imel v mislih tako Kim kot druge zvezdnike, ki svoje bogastvo razkazujejo na spletu. “Za nekatere ljudi je to provokativno.”

Abbas je o zloglasnem ropu napisal celo knjigo. (Foto: Profimedia)

Sprva sploh ni vedel, koga ropa

Kim je po dogodku že večkrat povedala, da so jo zaradi ropa dolgo mučile nočne more in da so ji ostale travme, za kar se ji je Abbas že opravičil. “Iz česa takšnega ne prideš nepoškodovan, seveda je bila travmatizirana,” je povedal v nedavnem intervjuju.

Abbas je o slavnem ropu Kim Kardashian napisal tudi knjigo z naslovom Ugrabil sem Kim Kardashian, v kateri je med drugim razkril, da je zvezdnico oropal, ker je potreboval denar, čeprav sprva sploh ni vedel, koga ropa. To je izvedel šele naslednji dan ob poslušanju novic.

“Pred ropom mi je kolega rekel le, da je žena znanega raperja, kaj več pa tudi nisem želel vedeti.” Takrat mu je postalo jasno, da jih bodo našli in zaprli.

Foto: Profimedia

Večine nakita niso nikoli našli

Abbas jo je oropal s pomočjo štirih kolegov – vsi so bili takrat stari od 60 do 72 let, zaradi česar so jih francoski mediji poimenovali Roparski dedki. Oblečeni v policijske uniforme so vdrli v Kimin najeti luksuzni hotelski apartma, jo vrgli iz postelje, jo zvezali s plastičnimi kabli, usta prelepili z lepilnim trakom ter jo posadili v kad.

Ves čas so ji s pištolo merili v glavo in ji grozili s smrtjo.

Kim jim je brez upiranja izročila za devet milijonov evrov draguljev, ki jih je s seboj v Pariz prinesla za obisk tedna mode. Med dragocenim nakitom je bil tudi njen štiri milijone dolarjev vreden zaročni prstan, ki ji ga je podaril nekdanji mož Kanye West.

Policija večine nakita ni nikoli izsledila, našli so le z diamanti posejan križ, ki je Abbasu med pobegom s kraja zločina s kolesom padel iz nahrbtnika.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close