Moški so iskreno odgovorili: “To si mislimo o celulitu!”

19. november 2021

Moški so iskreno odgovorili: “To si mislimo o celulitu!”

19. november 2021

Številni pravijo, da je poleti celulit največja skrb žensk. Toda celulit imamo tudi pozimi. Ima ga 80-90 odstotkov žensk, toda kako na celulit gledajo moški?

Kljub temu, da je celulit nekaj povsem običajnega, nas še vedno moti in se ga na vsak način želimo znebiti. Čeprav nas morda spravlja v slabo voljo, pa celulit ni škodljiv za fizično zdravje. 

Celulit je grudasto tkivo, pravijo mu tudi pomarančna koža, saj spominja na pomaračno lupino in njene luknjico. Najpogosteje celulit najdemo na zadnjici, bokih, stegnih, prsih in trebuhu. S staranjem postane bolj viden, saj zmanjšano proizvajanje estrogena pomeni slabšo cirkulacijo po telesu. Telo tako proizvaja manj kolagena. 

Številne ženske živijo v strahu, da partnerju (predvsem novemu partnerju) ne bodo všeč in se bojijo odziva na stegna, prekrita s celulitom. Ali bodo mislili, da je ženska s celulitom neprivlačna, ni v formi ali pa ima preveč kilogramov? 

Avtor: Profimedia

Pri miss7 so se odločili, da bodo skupini osmih moških, ki bodo ostali anonimni, postavili nekaj vprašanj glede celulita. Želeli so dobiti vpogled v razmišljanje moških in njihov pogled na ženski celulit. 

  1. vprašanje: Kaj najprej opazite, ko prvič vidite golo žensko telo? 

Moški so odgovarjali različno – eden je izpostavil obline na splošno: ramena, prsi, pas, boke in noge, drugi je omenil oprsje, vendar le zato, ker se najbolj opazi. Dodal je, da verjetno najbolj zavestno gleda njeno vagino. Drugi so našteli še nasmeh, tetovaže, trebuh, “njeno celotno obliko” in njen obraz. “Popolnoma gola? Prsni koš in boki, ključnica. Celotna postava in venerin hrib,” pa je povedal eden od anketiranih. 

  1. vprašanje: Kaj vam je najbolj všeč na ženski koži? 

Našteli so mehkobo, toploto, kako gladka je. “Všeč mi je, ko je ženska koža mehka in kako rahlo sladko diši. Rad jo tudi grizljam in ližem,” je povedal eden od anonimnih moških. Povedali so tudi, da se radi dotikajo ženske kože in da je stik koža na kožo zelo čuten. 

Avtor: Unsplash
  1. vprašanje: Z nekaj besedami, kaj je po vašem mnenju celulit?

Tako je potekala debata o celulitu: 

  • “Maščoba, ki se vidi od zunaj?”
  • “To, kar povzroča majhne luknjice.”
  • “Kopičenje maščobe in soli.”
  • “Maščobne celice.”
  • “Tudi jaz imam celulit.”
  • “Nekaj povsem normalnega, ni problema.”
  • “Hernija podkožnega tkiva znotraj vlaknastega tkiva”
  • “Maščoba pod kožo.”
  • “Nisem prepričan, kaj to je, ampak povzroča luknjičasto kožo.”
  • “Telesna maščoba, ki ima značilen videz.”
  • “Nimam pojma. Maščoba?”
  1. vprašanje: Ste celulit pri ženskah že kdaj opazili? Če ste, kaj si mislite o tem?

Odgovori so bili različni. Nekateri so povedal, da temu ne posvečajo veliko pozornosti in jih to niti ne zanima. Drugi pravijo, da celulit sicer opazijo, toda na vtis o ženski ta ne vpliva. “To je del življenja,” dodaja eden od anketiranih. Nekateri pa menijo, da celulit nekaterim ženskam pristaja bolj kot drugim ter da jih celulit ne moti, razen če ga je res veliko. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7

Style. Več novic

New Report

Close