Moški očitki: to je 8 tipičnih ženskih napak v odnosu!

07. februar 2019

Moški očitki: to je 8 tipičnih ženskih napak v odnosu!

07. februar 2019

Priznamo, tudi ženske nismo popolne, ko gre za odnose in partnerska razmerja. Moški nam očitajo naslednjih 8 napak, ki jih bojda kar rade ponavljamo in jim gredo strašno na živce.

Gotovo ste tudi ve že kdaj pomislile, da bi vam bilo veliko lažje, če bi bile v odnosu z žensko (pod pogojem, da bi imele tudi tovrstna spolna nagnjenja), ne pa z moškim, ki ga ni mogoče razvozlati, saj je očitno res padel z Marsa ali s še kakega bolj oddaljenega planeta.

Verjele ali ne, tudi moški poznajo ta občutek. Morda so zato včasih raje s prijatelji na pivu, kot v naši družbi? Moški so zbegani zaradi naših očitkov, naša vprašanja, trditve ali posploševanje jih spravljajo ob živce. Tu so naše tipične napake, ki jih najbolj mečejo iz tira in so se na znanem forumu potožili nad njimi.

1. Ženske nikoli ne govorimo neposredno

Ja, moškim je treba včasih vse narisati. Ah ne, vedno jim je treba. Najbolj sovražijo molk, s katerim jih ženske kaznujemo in obenem pričakujemo, da bo moški sam ugotovil, zakaj se jezimo nanj. Gre za kliše, ki pa še kako drži. Moški bi radi, da jim direktno povemo, kaj nas moti.

2. Stalno ‘visimo’ na njih

Mar ne bi bilo lepše, če bi priznali, da jim vedno krijemo hrbet, ne pa ‘visimo’ na njih? Kakorkoli, moški nam bodo strašno hvaležni, če imamo svoje hobije in prijatelje in njim dopustimo enako. Zveza je zveza, ampak vsi bi morali imeti še osebno življenje, ki nas izpolnjuje ter osrečuje.

3. Perfekcionizem

Očitajo nam sanjske ideale. Češ, da smo si zvezo zamislile kot tako in tako, potem, ko nam nekaj ne odgovarja, pa smo jezne na njih. Menda, da še same ne vemo, kaj sploh želimo. Eh, pa smo mislile, da je to značilno za moške…

4. Napačno si razlagamo stvari

Me je prevaral in se skuša odkupiti, ali ga je zadela ‘bolezen’ poklanjanja rož kar tako?

Le kako ne bi moškega narobe razumele, ko pa smo me z Venere in oni z Marsa (ali od koderkoli si že bodi). Moški nam očitajo, da vedno vidimo najslabši scenarij, sploh ko smo ljubosumne, ter da si znamo vsako njihovo besedo ali gesto razložiti na 5 načinov. Seveda, ko pa bolj slabotno komunicirajo, kar jim je ostalo še od pravotline praprednikov. Moški zagrenjeno ugotavljajo, da bomo vsako njihovo izjavo, zlasti v obrambi, interpretirale na najslabši možni način. Za vse to bi lahko mirno okrivili tudi našo močno intuicijo…

5. Ne znamo se opravičiti

Očitno gre za očitek, ki si ga podajamo čez mizo kot žogico za ping pong. Ženske trdimo to za moške, oni pa za nas.

6. Ne dajemo komplimentov

Jaz Tarzan, ti še večji Tarzan

Moški imajo že tako ali tako visoko mnenje o sebi. Večina se ima za najpametnejše, najbolj možate, najbolj mišičaste, najbolj poslovno prodorne in spolno najbolj zmogljive. Revčki… Kakorkoli, moški nam očitajo, da jim preredko dajemo komplimente. Kot da niso že sami sebi čisto preveč všeč!

7. Ustvarjamo pritisk

Jasna stvar, kadar imamo opravka z mevžo, ki se nikoli ne izjasni in vsak stavek začne z “Mogoče…”. Le kako normalna ženska ne bi ‘znorela’ in začela postavljati ultimat ali vsaj posredno namignila na izbiro ‘ali-ali’. Moški, ki se izmuzuje, nam gre strašno na živce in si zasluži, da ostane sam, s svojimi TV nanizankami, smučarskimi skoki, pornom in videoigricami! Baje so moški nad našimi ultimati razočarani, ampak pri bogu ne vemo, kako bi sicer zbrihtale ‘kekca’, da končno odraste in postane pravi moški.

8. Opravljanje

Na živce jim gre, da jih ogovarjamo za hrbtom in razpredamo o njih z drugimi ženskami (ali celo z moškimi prijatelji) in pri tem se ne ‘držimo nazaj’, ampak govorimo zgolj o njihovih najslabših značilnostih ter potezah. Potem nam prijateljica/kolega/kolegica svetujejo, naj svojega tipa pustimo, ker je prav očitno budala – in naši moški nam zopet zamerijo to, da prijateljem ne verjamemo in jih ne pustimo, nato pa smo na koncu jezne na tiste, ki so nam svetovali razhod. Ja, le kdo bi razumel moške…

D. S.

Foto: KegWorks, Blogspot, Yahoo, Shutterstock, AOL, RD

Style. Več novic

New Report

Close