Mož je v postelji postal čisto drug človek!

30. september 2021

Mož je v postelji postal čisto drug človek!

30. september 2021
Profimedia

Pri dolgoletnih zvezah se lahko zgodi, da partnerjem spolnost postane le še eno izmed opravil. Nižji libido ni nič nenavadnega, kaj pa pomeni nenadoma visok libido?

Ko ste s partnerjem že leta ali celo desetletja skupaj, ni ni nenavadnega, da skočite v posteljo veliko redkeje. Skozi leta se naberejo druge obveznosti, partnerja pa sta že zdaleč iz ‘medene faze’. Nenadna sprememba po več letih pa lahko v vas prebudi sum, da vas partner vara. Uporabnica Starševskega čveka se je obrnila na forum, kaj lahko nenadna sprememba v libidu njenega partnerja pomeni.

Druga ženska

Mnogi uporabniki so pomisli na prešuštvo: »100 % gre za drugo žensko. Take spremembe ne pridejo kar samo z prebiranjem knjig, ideje mogoče, prijemi ne,« je napisal eden izmed uporabnikov. Kar pa ni tako zgrešeno. Psihologinja Nikki Martinez je za Bustle povedala, da partnerji, ki varajo, pogsto postanejo veliko bolj seksualni. »Tu se kaže njihova slaba vest, saj se vam skušajo odkupiti za nezvestobo in se z vami zbližati,« je razložila in dodala »če se vaša količina in kvaliteta seksa kar naenkrat zelo spremeni, je čas, da se vprašate zakaj.«

Poleg povišanega libida, pa je med znaki varanja tudi povečano izkazovanje naklonjenosti, ki ga prej ni bilo. Prevarani posamezniki poročajo, da so bili njihovi partnerji, ko so začeli varati veliko bolj pozorni in nežni. April Masini, znana kolumnistka na področju razmerij pa je za Bustle povedala, da partnerji, ki varajo dajo iznenada veliko več na svoj izgled. »Če je vaš partner kar naenkrat veliko privlačnejši, obstaja možnost, da vara. Tipično je, da nezvesti partnerji veliko več telovadijo, se lepše oblačijo, bolj skrbijo zase… Ali pa imajo preprosto tisto tipično prešernejšo hojo, ki nakazuje na spremembo

Če se njihovo obnašanje celostno spremeni, brez dobre razlage, je morda pametno, da postanete bolj pozorni. Pogosto se zgodi da postanejo tudi veliko bolj ljubosumni, saj svoje obnašanje projicirajo na svojega partnerja. »Če oni lahko prekršijo to zaupanje med vama, ga v njihovih očeh lahko tudi vi,« pojasnjuje Martinez.

Vsekakor pa zaupajte svojemu šestemu čutu, ki vas bo prvi opozoril, če se vaš parter sumljivo obnaša. Pogosto si radi zakrivamo oči pred obnašanjem pred drugimi, a svoje intuicije ne smete ignorirati.

Profimedia

Ne hitite s predvidevanji

Po drugi strani pa je Rowan Pelling, ‘sexpertka’ in avtorica mnogih knjig o spolnosti za Daily mail poudarila, da ne prehitevajte s predvidevanji. »Če za varanje ni suma, potem najbrž ne gre za to. Zelo malo moških je dovolj neumnih, da bi poizkusili nekaj novega doma z ženo, takoj po tem, ko so to preizkusili že z ljubico,« razlaga. Dodaja, da prav tisti, ki vara, bi se potrudil, da doma ostane vse nespremenjeno in v partnerici ne zbuja suma.

»Pravzaprav bi bilo bolj skrb vzbujajoče, če bi vaš mož izgubil kakršnokoli zanimanje za vas in vam dajal občutek odsotnosti,« nadaljuje Rowan. Če je bilo vaše spolno življenje do sedaj dokaj stalno in dolgočasno, se najbrž vaš partner z vami strinja. »Ko ste toliko let v rutini, se lahko zgodi, da se ‘zataknete’. Vaš partner pa morda že nekaj časa čuti potrebo po spremembi,« je razložila.

Z uporabo interneta in mnogih drugih medijev pa se ljudem odpirajo nova polja znanja. Stvari, ki si jih morda vaš partner prej ni mogel prebrati ali si jih izmisliti, so mu sedaj na dosegu roke. »Še najbolj sramežljiv moški lahko najde seksualno inspiracijo na spletu,« je povedala Rowan. Lahko da partner preprosto odkriva nove stvari, na katere prej sploh ni pomislil.

Različna obdobja

Ljudje pa imajo tudi različna obdobja visokega in nizkega libida. Včasih je lahko visoka želja po spolnosti popolnoma nepričakovana. Pomislite, če se je vaša ali partnerjeva življenjska situacija kakorkoli spremenila. Stvari, ki vplivajo na vaš libido so lahko popolnoma vsakdanje:

  • Nižji nivo stresa: običajno se pri nižjih nivojih stresa libido zviša. Zato so pari na počitnicah pogosto aktivnejši,
  • Mentalno zdravje se vam je izboljšalo,
  • Boljše seksate: boljše kot seksate, več potrebe po tem čuti vaše telo!
  • Več telovadite: izboljšana samopodoba, boljši spanec in nižji nivo stresa, ki so povezani z redno telesno vadbo, so tudi povezani z višjim libidom,

Pri hormonih in človeških telesih prihaja do velikih nihanj in sprememb. Namesto, da na to gledate kot na težavo, izkoristite priložnost in se z njim zbližajte. Nekaj dodatne zabave in intime odnosu zagotovo ne bo škodilo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close