Mož jo je zapustil zaradi Angeline Jolie, s 15. leti pa je tožila svoje starše

18. junij 2020

Mož jo je zapustil zaradi Angeline Jolie, s 15. leti pa je tožila svoje starše

18. junij 2020

Čeprav je bila spočeta med snemanjem, rojena in vzgojena pred kamerami, je Laura imela določene vrednote, ki jih ni želela prekršiti – in to se ji je izplačalo!

Danes 53-letna Laura Dern se je kot druga hči rodila igralskemu paru Diane Ladd in Bruceu Dernu. Svoje starejše sestre ni nikoli spoznala, saj je le-ta umrla stara 18 mesecev, potem ko je padla v bazen. To je zaznamovalo Laurino otroštvo, saj se je mama trudila, da bi ji omogočila čisto vse, celo to, da se ukvarja z igralstvom.

Starša sta se ločila, ko je bila stara dve leti in vzgajali sta jo mama in babica. Že pri šestih letih se je pojavila v filmu White Lightning, v katerem je igrala njena mama, skupaj pa sta še igrali v filmih Alice Doesn’t Live Here Anymore, Wild at Heart, za film Rambling Rose pa sta bili obe nominirani za Oscarja. Laura v kategoriji za najboljšo igralko, mama pa za najboljšo stransko igralko, kar se je zgodilo prvič v zgodovini podeljevanja nagrad.

Čeprav se je zdelo, da ima Laura s svojimi starši odličen odnos, sploh z mamo, ju je pri samo 15-ih letih tožila in od sodišča zahtevala, da ji odobrijo emancipacijo.

Starša ji nista dovolila daljših potovanj na filmska snemanja, kar jo je ujezilo. Laura je na sodišču zmagala, kasneje pa povedala, da ima kljub temu s starši dobre odnose in da je bila tožba le zaradi funkcionalnih razlogov.

Manj znano je dejstvo, da je bila igralka 12 let v zvezi z igralcem Billyjem Bobom Thorntonom, s katerim sta se razšla na zelo čuden način. Medtem ko je bila Laura na snemanju, se je Billy brez besed odselil in se leta 2000 poročil z Angelino Jolie.

Nekdanji par od takrat ni spregovoril niti besede in kadar se srečata na isti rdeči preprogi, se potrudita, da se drug drugemu izogneta.

Lauro so povezovali tudi z Bradleyjem Cooperjem, vendar je ves čas trdila, da sta le dobra prijatelja. Leta 2005 se je poročila z glasbenikom Benom Harperjem, s katerim imata dva otroka. Par se je razšel leta 2013.

Laura je v svoji dolgi igralski karieri postavila le eno pravilo in to je, da nikoli ne bo pristala na goloto. To pravilo je prekršila v filmu Wild at Heart, v katerem je posnela gole prizore v Nicholasom Cageom. Pojasnila je, da ji je bil scenarij tako zelo všeč, da se je odločila za izjemo.

»Nikoli nisem pristala na goloto, ampak režiser je to želel in bilo mi je zelo prijetno, ker je bila ljubezenska zgodba tako zaščitniška,«

je dejala Laura.

Igralka je med gibanjem #metoo razkrila, da je spolno zlorabo doživela že kot 14-letnica in da ji je bila takrat mama v največjo oporo. V tem času se je Laura borila tudi z depresijo.

Dernova je vrhunec svoje slave doživela v zadnjih letih v seriji Male laži, v kateri je igrala skupaj z Resee Whiterspoon in Nicole Kidman ter za vlogo dobila nagrado Zlati globus.

Foto: Getty, Profimedia, AP

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close