Na aplikacijah za zmenke odslej dovoljen le en selfie z masko!

04. februar 2022

Na aplikacijah za zmenke odslej dovoljen le en selfie z masko!

04. februar 2022
Foto: Profimedia

Se vam je že zgodilo, da ste prek Tinderja ali katere druge aplikacije spoznali nekoga, ki je v živo izgledal povsem drugače kot na fotografijah?

V Južni Koreji so za pojav takšne prevare v času pandemije izumili novo besedo: magikkun.

Zaradi pandemije so maske nekaj povsem običajnega in vsa obrazna mimika se po novem bere z oči ter obrvi. Gotovo ste že kdaj opazili, da tudi sami izgledate povsem drugače z masko ali brez nje. Vaše obrazne poteze – tiste, ki jih lahko vidimo – se spremenijo in nekdo, ki vas ne pozna, si sploh ne more predstavljati, kako vaš obraz zares izgleda. 

Ker so maske tako običajne (in nam na slab dan dajejo uteho, da nas ljudje sploh ne morejo zares videti v obraz), ni čudno, da ljudje svoje fotografije z maskami objavljajo tudi na aplikacijah, namenjenim spoznavanju ljudi. Ta fenomen so Korejci poimenovali “magikkun”. Gre za kombinacijo angleške besede “mask” (maska) ter korejske besede “sagikkum”, ki pomeni prevara. 

Foto: Profimedia

Neologizem (beseda ali besedna zveza, ki še ni splošno uveljavljena) je v zadnjem času postal zelo popularen, saj so se številni uporabniki pritožili nad tistimi, ki na svojem profilu objavijo le eno sliko sebe – z masko. 

Bo selfie z maskami prepovedan? 

O težavi številnih uporabnikov, ki so se dogovorili za zmenek in tam srečali popolnoma neznano in nikoli prej videno osebo, je dosegla tudi direktorje aplikacij. Direktor platforme Blind Date (v prevodu Zmenek na slepo) je pred dnevi Korejcem zagotovil, da bodo uporabniki lahko na svojem profilu objavili le en selfie z masko. 

Style. Več novic

New Report

Close