Na brvi ljubljanskega tedna mode tudi 56-letna “vražja dama”

14. april 2022

Na brvi ljubljanskega tedna mode tudi 56-letna “vražja dama”

14. april 2022

Ljubljanski teden mode je sinoči postregel v prvim sklopom modnih revij. Kolekcije slovenskih oblikovalcev so navdušile z raznoliko paleto odtenkov in inovativnimi pristopi.

V prostorih Velana Living so modni navdušenci z aplavzom pozdravili kolekcije dvanajstih slovenskih oblikovalcev, ki so s svojimi kreacijami pokazali pravo mero humorja in drznosti.

Med mladimi manekenkami je po modni brvi korakala tudi 56-letna “vražja dama” in nekdanja manekenka Pika Zrim. Nosila je svetlo modro obleko z volančki znamke Pentlja concept store.

Pika Zrim (Foto: Žiga Intihar)

“Ta moj sprehod po brvi 13. LJFW se je zgodil natanko 39 let po mojem nastopu na takratnih modnih dnevih v Festivalni dvorani. Občutek je bil fenomenalen. Predvsem pa mi je všeč, da je modno dogajanje spet oživelo in da so slovenski oblikovalci postali malo bolj drzni, vešči tudi uporabe živih barv, ne le črne, in da tudi tako sejejo optimizem,” je navdušeno povedala.

Kolekcije so sicer navdušile z veliko mero inovativnosti. Na oblačilih smo tako lahko videli celo školjke in bisere. Izbrali smo nekaj najbolj zanimivih in najbolj odštekanih kreacij:

Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar

V prvih vrstah je kreacije slovenskih oblikovalcev spremljala največja modna smetana. Teden mode je navdušil pevki Hannah Mancini in Regino, ki sta zvesti obiskovalki LJFW, med obiskovalci pa smo opazili tudi Manjo Stevič, Domna Valiča in sina Sebastiana Cavazze, Marca Jacoba Cavazzo.

Modne revije so si ogledali tudi predstavniki medijev Forbes, Fault, Pause, Kaltblut, House of Coco in Joys Magazine, ki so bili nad revijami navdušeni. Po njihovem mnenju se lahko primerjajo s svetovnimi.

Foto: Žiga Intihar

Modno dogajanje se nadaljuje tudi danes. V Velana Living se bodo predstavili:

18.00: Barbarian Fashion, Simona Kogovšek, Baby Center/Pikapolonica, Patricia Pie

19.30: Jan Brovč, Barbara Vrbančič, Sanija Reja Aske X Sofia Nogard

21.00: Witches Sisterhood By Janja Videc, Ludus (MK), JKH Identity X Ana Cajhen, Ju – NNA (VB), Draž

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close