Na Dolenjskem smo našli kotiček, kjer se lahko popolnoma prerodite

Če iščete krajši brezskrben oddih in razvajanje, vam ni potrebno daleč. Na Dolenjskem smo namreč našli popoln kotiček za regeneracijo, počitek in uživanje v naravi.

Branka Grbin / 01. junij 2022
Hotel je obkrožen z naravo, mogočnimi stoletnimi drevesi in dih jemajočimi potmi za sproščujočo hojo ali energičen tek. Foto: Style.Over.Net

Za nami sta dve precej naporni leti, zato si marsikdo še bolj kot kdaj koli prej želi popolnega oddiha, ki ga spremlja tako telesni kot duševni preporod.

 

Na srečo lahko vse to najdete pod eno streho, v umetniškem hotelu in vrhunskimi velneškimi storitvami v Termah Dolenjske Toplice. Obkrožene so s samo naravo, z mogočnimi stoletnimi drevesi in dih jemajočimi potmi za sproščujočo hojo ali energičen tek, s čimer so idealen kraj za popoln odklop in uglasitev s samim seboj.

Hotel sta TripAdvisor in Trivago uvrstila med sedem najboljših velnes hotelov v Evropi. Foto: Style.Over.Net

Preporod pa ni mogoč le zunaj Toplic, temveč tudi znotraj. Hotel Balnea**** Superior in velnes sta TripAdvisor in Trivago celo uvrstila med sedem najboljših velnes hotelov v Evropi.

 

Kako tudi ne bi, saj naravni materiali in prijetno topel, domačen ambient nadgrajujejo številne umetnine in kotički za dobro počutje.

Foto: Terme Krka

Po prijetnem oddihu v sobah, v katere prodirajo le zvoki narave, šelestenja listov in ptičje petje, se lahko sprehodite do velneškega centra, do katerega vodi prelep panoramski hodnik.

V velnes centru si lahko privoščite več vrst masaž, nege obraza, savnanje, ... Foto: Style.Over.Net

Za masaže je poskrbljeno v posebnem ambientu

V velnes centru si lahko privoščite več vrst masaž, od klasične in havajske, do refleksoterapije, aromaterapije, masaže z medom, zelišči, … in tudi masaže v dvoje. Te pa niso posebne le zaradi izvedbe, temveč tudi zaradi ambienta.

 

Masaže namreč izvajajo v prijetno osvetljenih sobah, v katere rahlo prodira dnevna svetloba, zato je to doživetje še toliko bolj posebno, saj številni centri svoje masažne storitve opravljajo v prostorih brez oken.

 

Za popoln odklop bo odlična klasična švedska masaža z antistresnim oljem, pri kateri v 50 minutah zajamejo skoraj vsa tkiva, še posebej pa se posvetijo mišičevju – mišice se omehčajo in raztegnejo, odstranijo se zatrdline, ki nastajajo zlasti pri dolgotrajnem sedenju in vztrajanju v drugih statičnih položajih.

Poleg pozitivnih učinkov na telo pa masaža odlično vpliva tudi na človekovo psihološko stanje, saj pospešuje izločanje hormonov, ki povzročajo ugodje in občutek sreče. Ravno zato se masaža velikokrat priporoča pri depresiji in podobnih čustvenih stanjih, saj izboljša psihično počutje.

Pri tem k dodatni sprostitvi pripomore tudi antistresno olje (naravna rastlinska olja in eterična olja geranije, bergamotke, kadilne bosvelije).

Ponujajo klasične in havajske masaže, do refleksoterapije, aromaterapije, masaže z medom, zelišči, ... Foto: Style.Over.Net

Na voljo so še zunanji in notranji termalni bazeni, aromantične kopeli za pare in savnanje, kar vam lahko prav tako omogočijo v paru, saj je savnanje nekaj, pri čemer si številni želijo čim več zasebnosti.

Foto: Terme Krka

A še najbolj sproščujoča od vseh je verjetno posebna hišna kraljevska nega obraza, ki poskrbi za popolno obnovo kože na obrazu.

 

Gre za 70-minutno razvajanje z grozdnim pilingom z antioksidanti za gladko polt ter lokalnim medom bogatih substanc, ki kožo intenzivno nahranijo in dosežejo povsem svilnat učinek kože. Nego zaključijo z masažo rok in obraza, ter z medenim čajem.

Še najbolj sproščujoča je verjetno posebna hišna kraljevska nega obraza, ki poskrbi za popolno obnovo kože na obrazu. Foto: Style.Over.Net

Čarobna čuječa hoja in gozdna kopel

Neposredno pred Toplicami pa vas pričaka še ena čarovnija: slikovite gričevnate pokrajine, prepredene z rekami in gozdovi ter zanimivimi izletniškimi točkami, kjer boste zagotovo ponovno našli stik s samim seboj.

 

Če lahkotni tek po naravi ni za vas (čeprav ga toplo priporočamo, saj je v tem kotičku Slovenije naravnost omamen), se odločite za čuječo hojo, ki je pravzaprav zelo krepilna dejavnost, ki povsem prebudi telo, osveži in napolni s pozitivno energijo.

Foto: Style.Over.Net

Ob tem vas spremlja terapevtka, ki skrbi, da je pozornost usmerjena v zavestno, čuječo hojo. Pot najprej vodi skozi zdraviliški park, nato ob robu gozda po travniku, kjer je se s čuječim zavedanjem sebe in vsega, kar nas obkroža, še bolj povežemo s sabo in gozdom.

 

Gozdna terapija nas namreč vrača v naravno ravnovesje in harmonijo, katere del smo nekoč že bili.

Foto: Terme Krka

Pri gozdni terapiji ne gre za zahtevno telesno vadbo, temveč za počasen sprehod po gozdu, sprehod s postanki. Aktivnost ne zahteva posebne telesne pripravljenosti, pač pa le odprtost uma in pripravljenost za sodelovanje.

Gre za sprejemanje vsega, kar čutimo, hkrati pa prepuščanje gozdnim zdravilnim učinkom, pri čemer se povečajo umska jasnost, koncentracija in spomin.

Foto: Style.Over.Net

Zvočna terapija s tibetanskimi in kristalnimi skledami

Velnes pa se lahko pohvali še z eno vrsto sprostitve in iskanjem notranjega ravnovesja. Gre za zvočno terapijo, prastaro obliko regeneracije s tibetanskimi in kristalnimi skledami, gongom ali oceanskim bobnom.

Zvok teh inštrumentov namreč harmonizira in omogoča globoko sproščanje tako leve in kot desne možganske polovice. Pospešuje odplavljanje napetosti in negativnih misli iz telesa, kar mnogi primerjajo z meditacijo, drugi pa kar s transom.

Čustva so po zvočni negi umirjena in um jasnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem.

 

Tibetanske pojoče sklede se uporabljajo za globoko sprostitev in regeneracijo mišic, številnim ljudem pa pomagajo celo pri zmanjševanju telesne bolečine v sklepih, mišicah, pri išiasu, v prebavilih, pri glavobolu in migreni, slabi prekrvavitvi, …

 

Zvok pa lahko s svojo vibracijo lajša tudi duševne ali čustvene bolečine, saj se ob sproščanju ob zvokih tibetanskih skled in gonga, poveča koncentracija in lajšajo čustvene napetosti ter blokade.

Foto: Style.Over.Net

Hotel in velnes torej ponujata več kot dovolj za popoln oddih, ki bo pripomogel h globljemu doživljanju sebe in narave.

 

Ob številnih terapijah, ki jih ponujajo tako zunaj kot znotraj velnesa, se boste spet napolnili z energijo in našli notranje ravnovesje.

Foto: Style.Over.Net
Avtor
Piše

Branka Grbin

New Report

Close