Na Japonskem mož in žena ne spita skupaj: za to obstajajo trije odlični razlogi

28. julij 2020

Na Japonskem mož in žena ne spita skupaj: za to obstajajo trije odlični razlogi

28. julij 2020

ZATO poročeni pari v deželi vzhajajočega sonca prakticirajo to!

Ne glede na to, kako majhno je njihovo stanovanje, na Japonskem nič ne bo ustavilo zakonskih parov, da bi spali vsaj v ločenih posteljah, če ne v sobah.

Vendar to ni znak zakonskih težav, ampak so razlogi čisto drugačni. Preverite, kateri:

Različen čas bujenja in odhoda v posteljo

To je prva stvar, zaradi katere Japonci uporabljajo ločene postelje in prostore. Zbujanje druge polovice samo zato, ker morate zgodaj vstati ali se pozno vrnete domov, preprosto ne pride v poštev. Japonci vedo, kako pomemben je dober spanec za telesno in duševno zdravje, zato bodo storili vse, da ga ohranijo.

Dojenčki spijo s svojimi materami

Matere na Japonskem spijo s svojimi otroki in to je zanje zelo pomembno. Verjamejo, da ta navada preprečuje tveganje za nenadno smrt dojenčka in mu pomaga za stabilen srčni ritem. Oče se lahko sam odloči, ali bo spal pri njih ali se bo preselil v drugo sobo. Vendar njegova odločitev ne sme negativno vplivati na spanec mame in otroka.

Za Japonce ločen spanec pomeni mir

Medtem ko preostali svet vidi spanje v različnih sobah večinoma kot prihajajočo ločitev, Japonci razmišljajo čisto drugače. Preprosto cenijo kakovosten spanec in ne bodo pustili, da ji kar koli zmoti. Japonci ne želijo, da se partner zbuja zaradi smrčanja ali nemirnega spanca. In to partner popolnoma razume.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close