Na premiero me je popeljal pravi lepotec

Za njegovo vlogo v filmu, bi mu sama podelila nagrado Oscar.

Priznam, da se filmskih premier bolj redko udeležujem, vendar se vabilu na ogled Rdečega vrabca res nisem mogla upreti. Razlog ni tičal samo v pričakovanju najbolj pričakovanega trilerja leta, ampak tudi zaradi močnega in dominantnega lepotca, ki me je tja odpeljal. Rdeči vrabec (Red Sparrow) je posnet po svetovni knjižni uspešnici, katere avtor je bivši agent CIE, Jason Matthews.

V vlogi ruske vohunke Dominike Egorove je blestela Jennifer Lawrence, ki je, po mojem mnenju, odigrala eno izmed svojih najboljših vlog doslej.

 

Dominika je priznana balerina in predvsem predana hči, ki bi svojo mamo zaščitila za vsako ceno. Ko mora zaradi poškodbe zaključiti svojo kariero, jima z mamo grozi temna in negotova prihodnost. Dominika se mora zaradi nenavadnih okoliščin, prijaviti v tako imenovano šolo za Vrabce, rusko tajno obveščevalno službo, ki mlade fante in dekleta pripravijo do tega, da svoja telesa in um uporabljajo kot orožje.

Ko Dominika zaključi perverzen in sadističen proces rekrutacije, postane najnevarnejši Vrabec, kar jih je kdaj bilo. Naročeno ji je, da zavede mladega agenta CIE Nathaniela, kar jo spravi v nemogoč in nevaren položaj ter ogrozi oba naroda.

V filmu, polnem akcije, sem opazila tudi svojega spremljevalca, novega BMW serije 7, če smo bolj natančni BWM M760Li xDrive, ki je imel v filmu kar vidno vlogo in bi si nedvomno zaslužil tudi Oscarja ?

https://youtu.be/iF6KDcrDOsU

Popoln zmenek se je začel pred mojimi vrati, ko me je pred limuzino pričakal voznik, na zadnjih sedežih pa steklenica ohlajene penine. Večer se ne bi moral začeti bolj popolno. BMW nedvomno ve, kako zadovoljiti še tako zahtevno damo ?

Takoj mi je padla v oči barva limuzine Frozen Grey Metallic, saj ženske praviloma ocenjujemo avtomobile glede na njihov videz, nato udobje, šele nato začnemo poslušati moške o moči motorja in vseh tehnikalijah, ki jih hočemo ali nočemo, pozabimo v roku ene ure.

Med vožnjo sem opazovala, kaj M760Li xDrive vse ponuja in mogoče pa bi vseeno začela z nekaj tehničnimi podatki. Z izjemno eleganco in vrhunsko močjo v vseh razmerah, ta limuzina v notranjosti skriva 12-valjni bencinski motor s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo. Kar v ženskem prevodu pomeni, da avto premore dinamične vozne karakteristike, hkrati pa ponuja vrhunsko udobje, zato ta avto postavlja nov standard v razredu luksuznih limuzin.

Visokozmogljiva pogonska enota z najsodobnejšo tehnologijo M Performance TwinPower pospeši tega lepotca od 0 do 100 km/h v zgolj 3,9 sekunde in nadaljuje s pospeševanjem vse do elektronsko omejene največje hitrosti, ki je 250 km/h. Seveda to še ne pomeni, da smo po cesti drveli s končno hitrostjo, saj sem si zaželela, da bo vožnja trajala čim dlje.

BMW M Performance je prav tako prisoten in usklajen v notranjosti avtomobila. Ekskluzivni usnjeni volan z logotipom M ima večfunkcijske gumbe v izvedbi Pearl Gloss Chrome in prestavna stikala za ročno pretikanje prestav na nasprotni strani.

Električno nastavljivi komfortni sedeži s spominsko funkcijo in okrasne notranje letve v finem lesu skupaj z visokokakovostnimi žametastimi predpražniki v zadnjem delu vozila in stropno oblogo ustvarjajo luksuzen ambient, ki sem ga na poti do popolnosti izkoristila. Ekskluzivno okrasno usnje Nappa prekriva sedežne površine, stranske dele sedežev, vzglavnike, vratne panele, sredinske in stranske naslone za roke ter tako zaokroža elegantno ozračje v okusnem stilu.

Ko je avto skoraj neslišno vozil proti Ljubljani, sem se še malo poigrala z zaslonom, ki sem ga imela pred seboj. Kot pri vseh različicah novega BMW serije 7 je zaslon operacijskega sistema iDrive v novem vrhunskem BMW M760Li xDrive v obliki zaslona na dotik. Lahko sem se sprehajala po sistemu na enak način kot s sodobnimi elektronskimi napravami, kar mi je postalo v hipu zelo domače.

Sistem iDrive prav tako vključuje sistem Gesture Control, ki se je v seriji 7 predstavil prvič. Z gibi rok, ki jih zaznava 3D senzor, sem lahko upravljala s funkcijami infozabave na zelo intuitiven in prijazen način. Gibe je mogoče uporabiti za številne funkcije, vključno z upravljanjem jakosti zvoka avdio aplikacij in sprejemanjem ali zavračanjem dohodnih klicev. Prav tako je tu možnost povezave posebnega giba s posamezno funkcijo. Tu je še novi nosilec za pametni telefon na sredinski konzoli, ki prvič omogoča brezžično, induktivno polnjenje mobilnih telefonov v avtomobilu, kar sem seveda z veseljem izkoristila.

Ob prihodu pred ljubljanski Kolosej se je ob mojem spremljevalcu pojavila kar lepa množica občudovalcev, ki pa pozornosti niso namenili dami v avtomobilu, ampak lepotcu na štirih kolesih, ki je pod soji žarometov zasijal v vsej svoji lepoti. In če mislite, da sem bila zaradi tega ljubosumna, se motite.

 

Priznam pa, da bom malenkostno ljubosumna na vsakega, ki bo to limuzino dnevno občudoval v svoji garaži in užival v njeni vožnji.

 

Foto: Žiga Intihar

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close