Na setu je do smrti ustrelil direktorico fotografije in poškodoval režiserja

22. oktober 2021

Na setu je do smrti ustrelil direktorico fotografije in poškodoval režiserja

22. oktober 2021
Profimedia

Naboj naj bi bil slep…

42-letna direktorica fotografije Halyna Hutchins je bila odpeljana s helikopterjem, a je bila v bolnišnici v Novi Mehiki razglašena za mrtvo, potem ko je igralec Alec Baldwin sprožil pištolo na setu.

V četrtek je na snemanju filma ‘Rust’ glavni igralec Alec ponesreči sprožil rekvizitno pištolo. Strel je poleg direktorice fotografije poškodoval tudi režiserja Joela Souza, ki pa je trenutno na opazovanju.

Baldwinov tiskovni predstavnik je za medije razložil, da je šlo za nesrečo, v pištoli pa naj bi bili slepi naboji. Baldwin ni bil obveščen za kakšno vrsto nabojev gre, predstavnik pa še sporoča, da je za sedaj snemanje filma zaustavljeno.

Policijska postaja Santa Fe pa je za javnost povedala, da skušajo ugotoviti “kako se je to zgodilo in kakšne vrste naboj je bil uporabljen.” Preiskava je še vedno odprta, policisti sporočajo, da je Baldwin “prostovoljno prišel podati izjavo in odšel, ko smo končali z intervjujem. Zaenkrat nimamo proti njemu nobenih obtožb.

To pa se ni zgodilo prvič

Ni prvič, da je ”neškodljiva” pištola na setu nekoga ubila.

Na snemanju filma ”Vran” leta 1993 je bil igralec Brandon Lee, sin Bruca Leeja ubit. V pištoli, v kateri naj bi bili samo slepi naboji, je bil v cevi pištole zagozden pravi metek.

Tudi slepi naboji pa so lahko smrtonosni, če so izstreljeni od blizu. Leta 1984 je igralec John-Eric Hexum v šali na setu pritisnil s pištolo na glavo in se do smrti ustrelil.

Policist Daniel Oates opozarja, da se v vseh tipih streliva nahaja naboj “prah, ki ustvari zvok in eksplozijo. Viden strel običajno vsebuje neke vrste žičko, ki iz orožja eksplodira, ko je sprožena. Ta orožja so lahko zelo nevarna.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close